vrijdag 1 juni 2012

Arrogante klootzak in een te witte jas

Vandaag even voor een intake naar het Slotervaartziekenhuis n.a.v. aanhoudende maag/darm klachten.
Eerdere "kleine" onderzoeken gaven helaas geen duidelijkheid en dus kwam er een doorverwijzing, waarvoor eerst een intake diende plaats te vinden.
Nadat de eerdere onderzoeken welke bestonden uit een bloedtest en ontlastingtest dus geen duidelijkheid gaven kreeg ik netjes een verwijsbrief van de huisarts welke ik op dag van intake aan de behandeld arts moest overhandelen.
Een van de klachten die ik heb is dat ik vooral 's ochtends erg misselijk ben, amper iets naar binnen krijg en al blij ben als ik een beetje knap de deur uitga. Stuur mij 's ochtends de deur uit voor 1 brood en een pak melk en gegarandeerd dat ik terugkom met een krop sla en fietsventiel, want ik voel me gewoon te beroerd om iets te onthouden of op te concentreren.

Vandaag dus even voor een intake en ja hoor bij aankomst ben ik de verwijsbrief vergeten, dus de arts was niet blij, want nu moest meneer weer vragen naar de klachten en het ergste was natuurlijk dat hij het ook nog even moest noteren. Tja, daar ben je natuurlijk geen medisch specialist voor geworden en Herr Hoeben had dus flink de P in.
Netjes opgevoed als ik ben excuseerde ik mij voor het niet meebrengen van de brief, maar gaf aan dat ik dus een bloed-  & ontlastingonderzoek reeds had ondergaan waarmee ze zochten naar eventuele aanwezige ontstekingen en/of bacterien.
De arts wilde nog wel even luisteren naar maag & darmen en tevens gewicht opnemen om daarna doodleuk te melden dat ik eerst maar even een bloed- & ontlastingonderzoek moest ondergaan en dat enkel omdat er geen verwijsbrief was meegebracht.

Ik ben 's ochtends dus behoorlijk misselijk, eet weinig en nu was ik dus ook hels, want enkel omdat meneer de P in had wilde hij bewust een verder onderzoek vertragen d.m.v. nogmaals reeds gedane onderzoeken weer uit te laten voeren en daarna mocht ik wel terugkomen voor een evt. glutenonderzoek, etc.
De klachten die ik heb kunnen het resultaat zijn van een simpele maag/darminfectie, kunnen Chron zijn, maar het kan ook erger zijn tot darmkanker aan toe en dan mag je toch verwachten dat zo'n klootzak er een beetje vaart achter zet en het ergste z.s.m. voor je wilt uitsluiten.
Daar ik practisch om de hoek van 't Slotervaart woon gaf ik aan het geen probleem te vinden de verwijsbrief alsnog even langs te brengen om alleen maar te bewijzen dat er al onderzoeken hadden plaatsgevonden, maar hier had meneer dus geen oren naar.

Wat ben ik nu blij dat verder dan 10 heb leren tellen in mijn leven, want anders had er zeer waarschijnlijk vandaag een arts op de intesive care gelegen. Resultaat nu is dat ik er geen reet mee ben opgeschoten, omdat zo'n arrogante klootzak in een te witte jas met slap handje even vergat dat er in NL nog wel zoiets bestaat als zorgplicht.
Ik ga dus maar opzoek naar een andere arts a ziekenhuis, blijf nog wel even misselijk en tevens in onzekerheid m.b.t. de veroorzaker van mijn klachten. Het is om godverdomme misselijk van te worden.

Een groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten