donderdag 5 juli 2012

We vieren het niet

Vandaag is het 05-07-12 en is mijn vader weer een jaartje ouder geworden, dus zouden we normaal gesproken "Van Harte" zeggen, maar dit keer laten we het even achterwege.
We gaan niet heel droevig doen, maar we staan op dit soort momenten wel even stil bij andere belangrijkere zaken in de wereld om ons heen en dan vooral de situaties die dicht bij ons staan.

Vandaag is mijn vader in goed gezondheid een jaartje ouder geworden, maar ondertussen is er ook het besef dat voor anderen een jaartje ouder worden een heel ander verhaal is en het soms nog maar de vraag is of dat gaat lukken.
We gaan nu niet heel dramatisch doen, maar we moeten wel realistisch blijven en beseffen dat het soms ook zomaar afgelopen kan zijn, hoe oneerlijk dat ook is.

Morgen ga ik samen met mijn vrouwtje richting de familie om toch enigszins ingetogen de verjaardag van mijn vader te vieren en misschien ga ik als hij thuis is ook even bij mijn oom langs om gedag te zeggen en te vernemen hoe het nu allemaal gaat en wat de prognoses zijn.
Misschien kan ik hem nog wat kracht, moed en positiviteit geven door even langs te gaan en dan gaan we 't nog wel even hebben over het komende seizoen van Ajax, want daar moeten we altijd nog een keer samen heen en dat gaan we halen ook. Ik regel de kaarten wel voor ons.

Vandaag zal ik even bellen met mijn vader om hem toch te feliciteren en te vragen hoe het met hem gaat, want de situatie zoals deze nu is vreet aan hem en dat hoor ik elke keer weer in zijn stem als ik hem spreek.
Hij weet als geen ander dat ik er ook voor hem ben en dat is altijd zo geweest, want ook omgekeerd is hij er altijd voor mij en iedereen die hem lief is. Zijn broer is hem zeer lief en naarmate mijn Oom ouder wordt zie ik ook hoeveel hij op mijn vader lijkt en dat maakt een band alleen maar sterker.

Vandaag denk ik dus even aan mijn vader vanwege zijn verjaardag, denk ik ook aan mijn Oom vanwege zijn gezondheid en sta ik even stil bij een oude dorpsgenoot van mij die zijn moeder helaas als is verloren aan de grote K en nu alle kracht nodig heeft om aan zijn vader te geven die ook door deze helaas zo krachtige tegenstander is aangevallen.
Vandaag vieren we ingetogen en staan tevens even stil bij zij die het zo hard kunnen gebruiken.

Een groet,
Ruud