maandag 28 april 2014

Altijd leuk zo'n schaaltje

We hebben hem te pakken zou je zeggen als supporter zijnde, maar dit keer houd ik het toch echt bij "zij hebben hem", want dit is geen titel/prijs die je met je achterban hoor te delen of waar je als ware supporter blij mee hoort te zijn. Het mag wel, maar het hoort niet. Echt niet.
Over het grootste gedeelte van het seizoen was de achterban, supporters, oude garde, hooligans, vuurwerkspecialisten of hoe je ze ook wenst te noemen aanwezig en leverden strijd waar dat nodig was.
Over zo'n beetje het gehele seizoen bekeken was Ajax afwezig en door veelal nalatigheid of een gemis aan scherpte bij de tegenstander wisten de Amsterdammers de nodige punten te pakken.

Het resultaat is sinds gisteren dus bekend en na een heerlijke en zeer hoogstaande voetbalpot die eindigde als een ware thriller in 1-1 (oké ik geef toe, beide doelpunten waren het aankijken waard) werd schaaltje 33 toegevoegd aan de toch al volle erelijst van Ajax.
Volgens ingewijden heeft trainer de Boer zijn team opdracht te gegeven om de laatste 15 minuten niet meer aan te zetten en dat was ook zeer welkom bij de tegenstander Heracles die met dat puntje veilig zou zijn voor weer een jaartje Eredivisie.
Over de salonremise mocht je trouwens ook geen slecht woord zeggen, want Frank is koning en sinds de revolutie van Cruijff en consorten mag alles wat we in de jaren daarvoor zo ontzettend vervloekt hebben.
Was het niet Twente die misselijke spelletjes speelde i.s.m. Feyenoord of andersom? Was het niet een salonremise bij Groningen - PSV (of andersom) die Ajax zogenaamd de titel koste? Man, heel Amsterdam en omstreken schreeuwde moord & brand, want voor zoiets smerigs hoefde je bij Ajax nooit aan te kloppen.

Voor Ajax zelf betekent het behalen van de titel wederom directe plaatsing voor de Champions League en dus sowieso weer een 3-tal wedstrijden over de grens.
In het geval van de CL zal er door veel voetballiefhebbers gehoopt worden op mooie, gerenommeerde en toonaangevende tegenstanders, maar in geval van Ajax mag je toch hopen op de slechtste van de slechtste.
Het doel is namelijk om straks eindelijk weer een keer te overwinteren in de CL en dat gaat ze niet lukken tegen een Bayern, Madrid (beide clubs uit Madrid), Barcelona, PSG, Liverpool, Chelsea, Man.City, alle andere Duitse clubs en over Italianen zullen we het maar helemaal niet hebben.

Nee dit seizoen heeft Ajax circa 2  x gevlamd en dat was tegen Barcelona thuis en tegen Pec Zwolle in de bekerfinale, al waren het meer de supporters die de wedstrijd daar nog enigszins in vuur& vlam wisten te zetten. Sorry zal het er niet meer over hebben, maar kon het niet laten.
Een salonremise werd het dus en als grote vriendjes verlieten de spelers van Ajax en Heracles het veld, de Boer was als een kind zo blij (smoelwerk van Bergkamp en Stam sprak trouwens andere boekdelen) en ook Heracles voorzitter Smit was in de zevende hemel.
Bij Ajax geldt er vooral op financieel vlak de nodige blijdschap, want ze kopen de laatste jaren liever her & der wat b-garnituur, pakken de nodige miljoenen in de CL en die gaan allemaal veilig en wel op de bank.

Tenzij Ajax nu wel slagvaardig zal zijn op de transfermarkt en niet bang is miljoenen uit te geven voor ervaring zal het komend seizoen qua spel en inzet niet veel beter worden dan dit seizoen.
Achterin zal Veltman misschien nog wat groeien, maar Denswil lijkt al over zijn top te zijn en van Rhijn zit circa 33 van de 34 wedstrijden ergens anders met zijn hoofd.
Voorin moet er een topspits staan en niet een bevroren IJslander met 't draaivermogen van een Mammoettanker, want een goaltje of 10 voor een Ajaxspits in 1 seizoen is misschien goed voor Lucky Ajax, maar niet voor het 1e elftal.

Frank ouwe rukker, van harte met nummertje 33 en de 4e op rij, maar doe even wat aan het niveau, want qua houding en spel was het dit seizoen Ajax onwaardig.