zondag 12 oktober 2014

Hoezo kind van de rekening?

Beste Nikita,

Afgelopen zaterdag 11-10-2014 las ik in Het Parool het item over jouw situatie omtrent je man Guillermo en jullie zoontje Genoa, je weet wel dat kind van de rekening.
Natuurlijk zullen er heel veel goede vrienden, familieleden en andere kleinzerige mensjes op deze aardkloot rondlopen die het heel zielig voor je vinden, maar daar ben ik er geen van.
Ik vind namelijk dat je door niet na te denken voor je de benen spreidde nu met een kind opgezadeld zit, een man in een ver land en zonder daarop recht te hebben nu zielig loopt te doen.

Jullie zoontje Genoa is namelijk niet het kind van de rekening, maar juist een kind verwerkt door 2 volwassenen die op voorhand geen rekening hielden met de mogelijke consequenties m.b.t. een lange afstandsrelatie en het daarbij hebben van een kind.
Naar jouw zeggen is het de Nederlandse regelgeving die schuldig is aan een onmenselijke situatie, want waarom mogen jullie niet gewoon als getrouwd stel bij elkaar zijn en waarom mag kleine Genoa niet elke dag genieten van papa en mama.
Nou dat mag o.a. niet vanwege regels/wetten die je waarschijnlijk ook bent tegengekomen tijdens je studie arbeidsrecht, maar misschien was je toen wel te verliefd om goed op te letten tijdens de lesuren.
Je moet je namelijk als inwoner van Nederland nog enigszins gelukkig prijzen dat Nederland er bepaalde regels en wetten op nahoud die er voor zorgen dat het niet zomaar een land van vrije inloop wordt.

Kijk ik snap best dat je een fantastische avond had aldaar in Nicaragua op de dansvloer, al moest Guillermo er wel de nodige moeite voor doen, later beseffende dat hij je ware Don Juan was en je langzaamaan een heerlijk leven in gedachten aan het uitstippelen was.
Wat ik niet snap is wat je daar precies deed, was het enkel vakantie of was je er voor stage/werk, en waarom besefte je toen niet dat het nou eenmaal niet altijd mogelijk is om exotische waar zonder consequenties mee de grens over te nemen.
Waarom wordt er nergens in het item vermeld waarom jullie er niet voor kiezen om met zijn 3-en in Nicaragua een toekomst op te bouwen? Is het omdat er daar meer armoede is? Is het omdat de regelgeving en bureaucratie aldaar nog erger en complexer is dan in Nederland?
Je bent er destijds toch niet heen gegaan om even lekker in de zon te bakken, dus als je er toen zo graag heen wilde, waarom dan niet nu wederom die kant op voor een mooie Zuid-Amerikaanse toekomst?

Nee nu zit je te zeiken en mogelijk regelmatig weggekropen in een hoekje te grienen omdat je zo alleen bent, je zoontje zijn vader niet ziet en dat allemaal door die gemene mensen van de IND en Belastingdienst.
Nou beste Nikita laat ik het je dan maar zeggen, maar je bent niet zielig of een benadeelde moeder, je bent gewoon een kortzichtig en simpel figuur die dacht dat alles wel even goed zou komen na een spannend nachtje met Don Juan en helaas voor jou nu keihard met de realiteit wordt geconfronteerd. Boe Hoe.
Persoonlijk ben ik het ook niet altijd eens met de Nederlandse wetgeving, maar jouw verhaal doet mij wel goed, daar het aantoont dat we hier gelukkig nog niet een compleet lui lekker land zijn met wijd openstaande deuren/grenzen.

Een groet,
Ruud


Item over Nikita van za. 11-10-2014 in Het Parool

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3767094/2014/10/12/Zolang-hij-daar-is-kan-ik-hier-geen-leven-opbouwen.dhtml