maandag 7 december 2020

Helemaal van de (route)kaart

Het is vandaag maandag 07-12-2020 en nog heel even dan weten we wie de Oranje Leeuwen moeten verslaan om in 2022 actief te mogen zijn op het WK te Qatar. 

O.l.v. bondscoach Frank de Boer zal het Nederlands Elftal regelmatig tezamen komen om te trainen en kwalificatiewedstrijden te spelen. Een Nederlands Elftal dat bestaat uit Nederlanders waarvan diverse met roots verder buiten de grenzen van onze kleine voetbalnatie. Roots welke leiden naar een land met een historie van slavernij, racisme, onderdrukking, corruptie en schending van mensenrechten. We hebben het hier over een elftal met daarin spelers welke zich via diverse kanalen hebben uitgesproken tegen slavernij, racisme, onderdrukking, corruptie en schending van mensenrechten, maar nu staan ze blijkbaar te trappelen om zich te kwalificeren voor een potje voetbal in een land waar dit alles aan de orde van de dag is. 

Ook langs de Nederlandse velden wordt je als supporter geconfronteerd met de strijd tegen slavernij, racisme, onderdrukking, corruptie en schending van mensenrechten, maar ondertussen drukt de KNVB haar neus door te melden dat zij natuurlijk op de eerste plaats een voetbalbond zijn en geen politieke partij. In Zeist zijn de hoge heren zich bewust van alle oneerlijkheid welke gaande is in Qatar, vinden dat ook verschrikkelijk, maar het zou nog verschrikkelijker zijn wanneer Oranje zich niet kwalificeert en de Zeister maatpakken al die knaken mislopen. Want beste Gijs de Jong, leuk dat je even aanschoof bij Studio Voetbal als secretaris-generaal van de KNVB, maar je had net zo goed lekker thuis kunnen blijven. Er kwam enkel poep uit je mond. Beetje stoer doen over het praten met de Zweden en Duitsers, maar uiteindelijk zei je alleen maar dat we ons moeten plaatsen, geld moeten binnen harken en dat het ondertussen wel erg is voor al die zielige slaven te Qatar. Je zei het niet met deze woorden, maar een kijker & luisteraar met een beetje goed oor, hoorde dat namelijk wel. 

Ja het is allemaal verschrikkelijk, maar tja, wees nou eerlijk, dood = dood en daar valt niks meer aan te doen. Ze kwamen toch niet uit Nederland. Weer een beetje overbevolking weggewerkt. Misschien staat er straks wel een type Bob Geldof op om met wat andere grote namen een beetje geld in te zamelen en aandacht te vragen voor zij die six feet under liggen (mogelijk onder het stadion zelf) en daarna gewoon weer bekken dicht en lekker voetbal kijken met zijn allen. Zodra het WK achter de rug is kunnen we ons weer druk gaan maken om mensenrechten, om BlackLivesMatter. Er zullen weer de nodige zogenaamde BN'ers op de buis verschijnen welke hun zegje mogen doen over al die verschrikkelijke, mensonterende gebeurtenissen welke er mondiaal plaatsvinden. De kranten zullen er over schrijven, dj's starten weer acties, vloggers en influencers komen digitaal samen om een verschrikkelijk lied te zingen en voetballers komen het veld oplopen met teksten als 'Stop Racism' dikgedrukt op hun shirt. Ondertussen zwoegen er elders ter wereld honderden tot duizenden gebroken arbeiders aan de bouw van grote stadions, alwaar over niet al te lange tijd diezelfde voetballers zich mogelijk mondiaal in de kijker kunnen spelen. 

Zullen we straks in Qatar spelers zien knielen voor zij die gevallen zijn tijdens de bouw van het betreffende stadion? Zal er een groot man opstaan en vooraf aan iedere wedstrijd alle namen opnoemen van zij die hun leven hebben moeten laten voor dat lucratieve toernooi? Zullen er stadions worden vernoemd naar zij die geleefd hebben in open toiletten, terwijl de Emir dineerde vanuit 18-karaats gouden schalen en borden? Natuurlijk zal dit niet gebeuren, want daarvoor is dat klootjesvolk veel te onbelangrijk. Bedoel, wie denkt er nog wel eens aan die stammen in Brazilie, welke tezamen met "hun" oerwoud zijn weggevaagd voor de bouw van een stadion. Helemaal niemand denkt daar meer aan. 



Er komt sowieso een WK te Qatar. Daarvoor is reeds een routekaart uitgestippeld, waarvan niet dient te worden afgeweken. Naar mijn mening zijn ze allemaal compleet van de (route)kaart, maar zijn ze nog geiler op al die miljoenen die daar voor het oprapen liggen. Daar waar de botten zonder naam ver verstopt liggen onder een gifgroene mat.