donderdag 25 september 2014

Van angst naar ongegronde achterdochtigheid.

De 'R' zit alweer even in de maand, de winterkleding mag zo langzamerhand uit de kast om even door te luchten en voor we het weten zitten we weer midden in de discussie of verkoop van vuurwerk aan particulieren nog wel van deze tijd is.
We leven 2014 en Nederland maakt zich druk over Zwarte Piet, de 2 nederlagen van Oranje onder Hiddink, de hoogte van de lat bij Feyenoord en of Jeroen Pauw leuker is dan Humberto Tan.
Op politiek vlak is het vooral IS dat de klok slaat en na veel gepraat en gediscussieer is er door Den Haag besloten om o.a. Nederlandse F16's in te zetten tegen het oprukkend kwaad in o.a. Irak.

De wereld staat in vuur & vlam en het vuur zal ook nooit in zijn geheel gedoofd worden, maar niet blussen is absoluut geen optie.
Persoonlijk ben ik een groot voorstander van een internationaal militair ingrijpen tegen de oprukkende Islamitische Staat, want die gasten zijn met niks anders bezig dan dood en verderf zaaien en dat allemaal zogenaamd in naam van de grote Almachtige.
Dat er aan beide kanten slachtoffers zullen vallen is iets dat niet voorkomen zal kunnen worden, maar dat is nou eenmaal de harde realiteit van strijden voor vrijheid en veiligheid.
Een andere harde realiteit is dat wanneer landen als Nederland er alleen maar over praten ze van geen enkele waarde zijn voor het bereiken van vrijheid of veiligheid, want als landje zelf zijn we misschien te klein, maar door op internationaal gebied mee te strijden kunnen we wel een grote steen bijdragen.
Zij die momenteel onschuldige journalisten het hoofd afsnijden, vrouwen mishandelen, verkrachten en vermoorden, krijgsgevangen in boxershort de woestijn invoeren en dan executeren, zullen namelijk nimmer met woorden gestopt worden.

Zoals aangegeven is bovenstaande een mening van persoonlijke aard en zoals de Nederlandse wet betaamt heeft iedereen het recht op een mening, dus niet iedereen zal blij of het eens zijn met Nederlandse inmenging op militair gebied.
Hier zijn absoluut ook genoeg argumenten voor, maar wat ik niet begrijp is dat de media binnen 12 uur na de politieke melding van deelname aan een militair ingrijpen zo hun best doen om angst te creƫren onder de Nederlandse bevolking.
Radio 2 stuurde de immer charmante 'wiewatwaar' Wendy naar Utrecht CS om reizigers te vragen naar hun angst, andere grote Nederlandse stations worden genoemd als mogelijke doelwitten, het dragen van militair getinte kleding wordt ten zeerste afgeraden en dan ten eerste voor militairen zelf, maar wat als je nou net zo'n leuk camouflage truitje draag bij je mooie skinny jeans?

Kort geleden heb ik tezamen met mijn partner weer een Museumjaarkaart aangeschaft, maar of we op korte termijn een bezoek zullen brengen aan het Rijksmuseum is nu nog maar de vraag.
Tja, dat Rijksmuseum is toch alwaar Barack Obama zo hartelijk werd ontvangen, op de foto ging en hierdoor zorgde voor een ware toestroom aan Amerikaanse toeristen.
Komende zaterdag zal ik mijn ouders gaan helpen bij hun verhuizing (geen emigratie, maar gewoon binnen eigen gemeente) en hiervoor dien ik van onze Hoofstad met het OV te reizen richting de kop van Noord-Holland, maar zal ik dan via CS reizen of liever eerst per fiets richting Sloterdijk om zodoende een mogelijke aanslag op het Centraal Station te ontlopen?

Nogmaals ben ik dus voor een Internationaal militair ingrijpen in de strijd tegen IS en dat hier wereldwijde risico's aan kleven is nou eenmaal niet anders en daar is ook maar een antwoord op 'deal with it', want zonder keihard ingrijpen zal deze duivelse plaag niet verslagen worden.
Laat je dus geen onnodige angst aanpraten door de media of tv-psychologen, want angst is niet verkeerd en alertheid al helemaal niet, maar onnodige angst zal alleen maar zorgen voor onnodige en vooral gevaarlijke achterdochtigheid onder de landelijke bevolking.
Niet iedere moslim die je straks zal tegenkomen op straat is aanhanger van IS en een militair in uniform betekend dat hij/zij zich inzet voor vrede en niet voor onderdrukking of vernietiging van een ander ras a geloof.
Blijf dus alert, maar vergeet niet dat het voor een leefbare omgeving absoluut geen kwaad kan om verder te discussiƫren over het zoveelste huwelijk van Patty Brard, de nieuwe liefde van Martijn Krabbe of komend weekend nog even te genieten van mogelijke nazomerse temperaturen.

Een groet,
Ruud