zondag 12 oktober 2014

Hoezo kind van de rekening?

Beste Nikita,

Afgelopen zaterdag 11-10-2014 las ik in Het Parool het item over jouw situatie omtrent je man Guillermo en jullie zoontje Genoa, je weet wel dat kind van de rekening.
Natuurlijk zullen er heel veel goede vrienden, familieleden en andere kleinzerige mensjes op deze aardkloot rondlopen die het heel zielig voor je vinden, maar daar ben ik er geen van.
Ik vind namelijk dat je door niet na te denken voor je de benen spreidde nu met een kind opgezadeld zit, een man in een ver land en zonder daarop recht te hebben nu zielig loopt te doen.

Jullie zoontje Genoa is namelijk niet het kind van de rekening, maar juist een kind verwerkt door 2 volwassenen die op voorhand geen rekening hielden met de mogelijke consequenties m.b.t. een lange afstandsrelatie en het daarbij hebben van een kind.
Naar jouw zeggen is het de Nederlandse regelgeving die schuldig is aan een onmenselijke situatie, want waarom mogen jullie niet gewoon als getrouwd stel bij elkaar zijn en waarom mag kleine Genoa niet elke dag genieten van papa en mama.
Nou dat mag o.a. niet vanwege regels/wetten die je waarschijnlijk ook bent tegengekomen tijdens je studie arbeidsrecht, maar misschien was je toen wel te verliefd om goed op te letten tijdens de lesuren.
Je moet je namelijk als inwoner van Nederland nog enigszins gelukkig prijzen dat Nederland er bepaalde regels en wetten op nahoud die er voor zorgen dat het niet zomaar een land van vrije inloop wordt.

Kijk ik snap best dat je een fantastische avond had aldaar in Nicaragua op de dansvloer, al moest Guillermo er wel de nodige moeite voor doen, later beseffende dat hij je ware Don Juan was en je langzaamaan een heerlijk leven in gedachten aan het uitstippelen was.
Wat ik niet snap is wat je daar precies deed, was het enkel vakantie of was je er voor stage/werk, en waarom besefte je toen niet dat het nou eenmaal niet altijd mogelijk is om exotische waar zonder consequenties mee de grens over te nemen.
Waarom wordt er nergens in het item vermeld waarom jullie er niet voor kiezen om met zijn 3-en in Nicaragua een toekomst op te bouwen? Is het omdat er daar meer armoede is? Is het omdat de regelgeving en bureaucratie aldaar nog erger en complexer is dan in Nederland?
Je bent er destijds toch niet heen gegaan om even lekker in de zon te bakken, dus als je er toen zo graag heen wilde, waarom dan niet nu wederom die kant op voor een mooie Zuid-Amerikaanse toekomst?

Nee nu zit je te zeiken en mogelijk regelmatig weggekropen in een hoekje te grienen omdat je zo alleen bent, je zoontje zijn vader niet ziet en dat allemaal door die gemene mensen van de IND en Belastingdienst.
Nou beste Nikita laat ik het je dan maar zeggen, maar je bent niet zielig of een benadeelde moeder, je bent gewoon een kortzichtig en simpel figuur die dacht dat alles wel even goed zou komen na een spannend nachtje met Don Juan en helaas voor jou nu keihard met de realiteit wordt geconfronteerd. Boe Hoe.
Persoonlijk ben ik het ook niet altijd eens met de Nederlandse wetgeving, maar jouw verhaal doet mij wel goed, daar het aantoont dat we hier gelukkig nog niet een compleet lui lekker land zijn met wijd openstaande deuren/grenzen.

Een groet,
Ruud


Item over Nikita van za. 11-10-2014 in Het Parool

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3767094/2014/10/12/Zolang-hij-daar-is-kan-ik-hier-geen-leven-opbouwen.dhtml






donderdag 25 september 2014

Van angst naar ongegronde achterdochtigheid.

De 'R' zit alweer even in de maand, de winterkleding mag zo langzamerhand uit de kast om even door te luchten en voor we het weten zitten we weer midden in de discussie of verkoop van vuurwerk aan particulieren nog wel van deze tijd is.
We leven 2014 en Nederland maakt zich druk over Zwarte Piet, de 2 nederlagen van Oranje onder Hiddink, de hoogte van de lat bij Feyenoord en of Jeroen Pauw leuker is dan Humberto Tan.
Op politiek vlak is het vooral IS dat de klok slaat en na veel gepraat en gediscussieer is er door Den Haag besloten om o.a. Nederlandse F16's in te zetten tegen het oprukkend kwaad in o.a. Irak.

De wereld staat in vuur & vlam en het vuur zal ook nooit in zijn geheel gedoofd worden, maar niet blussen is absoluut geen optie.
Persoonlijk ben ik een groot voorstander van een internationaal militair ingrijpen tegen de oprukkende Islamitische Staat, want die gasten zijn met niks anders bezig dan dood en verderf zaaien en dat allemaal zogenaamd in naam van de grote Almachtige.
Dat er aan beide kanten slachtoffers zullen vallen is iets dat niet voorkomen zal kunnen worden, maar dat is nou eenmaal de harde realiteit van strijden voor vrijheid en veiligheid.
Een andere harde realiteit is dat wanneer landen als Nederland er alleen maar over praten ze van geen enkele waarde zijn voor het bereiken van vrijheid of veiligheid, want als landje zelf zijn we misschien te klein, maar door op internationaal gebied mee te strijden kunnen we wel een grote steen bijdragen.
Zij die momenteel onschuldige journalisten het hoofd afsnijden, vrouwen mishandelen, verkrachten en vermoorden, krijgsgevangen in boxershort de woestijn invoeren en dan executeren, zullen namelijk nimmer met woorden gestopt worden.

Zoals aangegeven is bovenstaande een mening van persoonlijke aard en zoals de Nederlandse wet betaamt heeft iedereen het recht op een mening, dus niet iedereen zal blij of het eens zijn met Nederlandse inmenging op militair gebied.
Hier zijn absoluut ook genoeg argumenten voor, maar wat ik niet begrijp is dat de media binnen 12 uur na de politieke melding van deelname aan een militair ingrijpen zo hun best doen om angst te creëren onder de Nederlandse bevolking.
Radio 2 stuurde de immer charmante 'wiewatwaar' Wendy naar Utrecht CS om reizigers te vragen naar hun angst, andere grote Nederlandse stations worden genoemd als mogelijke doelwitten, het dragen van militair getinte kleding wordt ten zeerste afgeraden en dan ten eerste voor militairen zelf, maar wat als je nou net zo'n leuk camouflage truitje draag bij je mooie skinny jeans?

Kort geleden heb ik tezamen met mijn partner weer een Museumjaarkaart aangeschaft, maar of we op korte termijn een bezoek zullen brengen aan het Rijksmuseum is nu nog maar de vraag.
Tja, dat Rijksmuseum is toch alwaar Barack Obama zo hartelijk werd ontvangen, op de foto ging en hierdoor zorgde voor een ware toestroom aan Amerikaanse toeristen.
Komende zaterdag zal ik mijn ouders gaan helpen bij hun verhuizing (geen emigratie, maar gewoon binnen eigen gemeente) en hiervoor dien ik van onze Hoofstad met het OV te reizen richting de kop van Noord-Holland, maar zal ik dan via CS reizen of liever eerst per fiets richting Sloterdijk om zodoende een mogelijke aanslag op het Centraal Station te ontlopen?

Nogmaals ben ik dus voor een Internationaal militair ingrijpen in de strijd tegen IS en dat hier wereldwijde risico's aan kleven is nou eenmaal niet anders en daar is ook maar een antwoord op 'deal with it', want zonder keihard ingrijpen zal deze duivelse plaag niet verslagen worden.
Laat je dus geen onnodige angst aanpraten door de media of tv-psychologen, want angst is niet verkeerd en alertheid al helemaal niet, maar onnodige angst zal alleen maar zorgen voor onnodige en vooral gevaarlijke achterdochtigheid onder de landelijke bevolking.
Niet iedere moslim die je straks zal tegenkomen op straat is aanhanger van IS en een militair in uniform betekend dat hij/zij zich inzet voor vrede en niet voor onderdrukking of vernietiging van een ander ras a geloof.
Blijf dus alert, maar vergeet niet dat het voor een leefbare omgeving absoluut geen kwaad kan om verder te discussiëren over het zoveelste huwelijk van Patty Brard, de nieuwe liefde van Martijn Krabbe of komend weekend nog even te genieten van mogelijke nazomerse temperaturen.

Een groet,
Ruud




maandag 28 april 2014

Altijd leuk zo'n schaaltje

We hebben hem te pakken zou je zeggen als supporter zijnde, maar dit keer houd ik het toch echt bij "zij hebben hem", want dit is geen titel/prijs die je met je achterban hoor te delen of waar je als ware supporter blij mee hoort te zijn. Het mag wel, maar het hoort niet. Echt niet.
Over het grootste gedeelte van het seizoen was de achterban, supporters, oude garde, hooligans, vuurwerkspecialisten of hoe je ze ook wenst te noemen aanwezig en leverden strijd waar dat nodig was.
Over zo'n beetje het gehele seizoen bekeken was Ajax afwezig en door veelal nalatigheid of een gemis aan scherpte bij de tegenstander wisten de Amsterdammers de nodige punten te pakken.

Het resultaat is sinds gisteren dus bekend en na een heerlijke en zeer hoogstaande voetbalpot die eindigde als een ware thriller in 1-1 (oké ik geef toe, beide doelpunten waren het aankijken waard) werd schaaltje 33 toegevoegd aan de toch al volle erelijst van Ajax.
Volgens ingewijden heeft trainer de Boer zijn team opdracht te gegeven om de laatste 15 minuten niet meer aan te zetten en dat was ook zeer welkom bij de tegenstander Heracles die met dat puntje veilig zou zijn voor weer een jaartje Eredivisie.
Over de salonremise mocht je trouwens ook geen slecht woord zeggen, want Frank is koning en sinds de revolutie van Cruijff en consorten mag alles wat we in de jaren daarvoor zo ontzettend vervloekt hebben.
Was het niet Twente die misselijke spelletjes speelde i.s.m. Feyenoord of andersom? Was het niet een salonremise bij Groningen - PSV (of andersom) die Ajax zogenaamd de titel koste? Man, heel Amsterdam en omstreken schreeuwde moord & brand, want voor zoiets smerigs hoefde je bij Ajax nooit aan te kloppen.

Voor Ajax zelf betekent het behalen van de titel wederom directe plaatsing voor de Champions League en dus sowieso weer een 3-tal wedstrijden over de grens.
In het geval van de CL zal er door veel voetballiefhebbers gehoopt worden op mooie, gerenommeerde en toonaangevende tegenstanders, maar in geval van Ajax mag je toch hopen op de slechtste van de slechtste.
Het doel is namelijk om straks eindelijk weer een keer te overwinteren in de CL en dat gaat ze niet lukken tegen een Bayern, Madrid (beide clubs uit Madrid), Barcelona, PSG, Liverpool, Chelsea, Man.City, alle andere Duitse clubs en over Italianen zullen we het maar helemaal niet hebben.

Nee dit seizoen heeft Ajax circa 2  x gevlamd en dat was tegen Barcelona thuis en tegen Pec Zwolle in de bekerfinale, al waren het meer de supporters die de wedstrijd daar nog enigszins in vuur& vlam wisten te zetten. Sorry zal het er niet meer over hebben, maar kon het niet laten.
Een salonremise werd het dus en als grote vriendjes verlieten de spelers van Ajax en Heracles het veld, de Boer was als een kind zo blij (smoelwerk van Bergkamp en Stam sprak trouwens andere boekdelen) en ook Heracles voorzitter Smit was in de zevende hemel.
Bij Ajax geldt er vooral op financieel vlak de nodige blijdschap, want ze kopen de laatste jaren liever her & der wat b-garnituur, pakken de nodige miljoenen in de CL en die gaan allemaal veilig en wel op de bank.

Tenzij Ajax nu wel slagvaardig zal zijn op de transfermarkt en niet bang is miljoenen uit te geven voor ervaring zal het komend seizoen qua spel en inzet niet veel beter worden dan dit seizoen.
Achterin zal Veltman misschien nog wat groeien, maar Denswil lijkt al over zijn top te zijn en van Rhijn zit circa 33 van de 34 wedstrijden ergens anders met zijn hoofd.
Voorin moet er een topspits staan en niet een bevroren IJslander met 't draaivermogen van een Mammoettanker, want een goaltje of 10 voor een Ajaxspits in 1 seizoen is misschien goed voor Lucky Ajax, maar niet voor het 1e elftal.

Frank ouwe rukker, van harte met nummertje 33 en de 4e op rij, maar doe even wat aan het niveau, want qua houding en spel was het dit seizoen Ajax onwaardig.


dinsdag 4 maart 2014

Niet gaan is Uw grootste handicap

Geachte mevrouw Edith Schippers,

Vandaag vernam ik via diverse nieuwssites dat U in navolging van Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven besloten hebt om ook niet naar Sotsji af te reizen en dus niet aanwezig zal zijn bij de paralympische spelen.
Voornaamste reden om niet af te reizen naar Rusland zou betrekking hebben op de huidige spanning  die momenteel heerst tussen Rusland en buurland Oekraïne, maar is dit wel echt zo?
Gaat U echt niet heen omdat U het niet eens bent met de militaire acties van de Russen? Gaat U echt niet heen omdat U geschrokken bent van al het leed dat de Oekraïense bevolking moet doorstaan met al het geweld en de vele doden of gaat U echt niet heen uit angst voor oorlog en aanslagen?

Als U zou zeggen dat het om het eerst genoemde punt gaat dan zit U verschrikkelijk fout, want de Russen onderdrukken zowel de eigen bevolking alsmede die van de buurlanden al sinds het Sovjet tijdperk en dat is nimmer anders geweest en dus ook niet na het uiteen vallen van de Sovjet Republiek.
In Rusland verdwijnen er dagelijks veel mensen naar verre, ijskoude en dood eenzame oorden om daar onder erbarmelijke omstandigheden onmenselijke arbeid te verzetten. Niks nieuws dus.

Gaat het U toch omdat U geschrokken bent van al het leed dat de bevolking van Oekraïne moet doorstaan, want dan komt U wel erg laat met Uw mening om niet te gaan. Al ten tijde van de Olympische spelen vorige maand vielen er bij de Russische buren de nodige doden en had U dus toen al kenbaar kunnen maken om niet te gaan.

Maar misschien hebben deze redenen helemaal niks te maken met U besluit om niet te gaan en bent U vooral zeer angstig om in Sotsji te verblijven met de kans dat er een oorlog uitbreekt of dat er aanslagen gepleegd zullen worden.
Ik kan U dan wel vertellen dat een land als Rusland met zijn keiharde en vaak onmenselijke regime dagelijks de kans loopt op een oorlog met 1 of meerdere buurlanden. Wat aanslagen betreft was ook die kans vorige maand groter dan nu, daar het Russische leger juist nu op scherp staat ter bescherming van hun grondgebied.

Van zowel Uw besluit als dat van de Prinses en haar echtgenoot om niet te gaan krijg ik een beetje een misselijk onderbuik gevoel, want heeft het wel te maken met de huidige onrusten?
Hadden de Olympische Spelen nu plaatsgevonden te Rusland en was U gevraagd om af te reizen dan was U natuurlijk wel gegaan, want dan had U daar naast de koninklijke familie op de tribune kunnen staan.
U had daar samen met Lex & Maxxie kunnen juichen voor Sven, Irene, Bob en wie weet wie nog meer.
Maar wat kan Nederland ook een stel van die gehandicapte sporters schelen en kent U er eigenlijk wel eentje bij naam? Nee, natuurlijk niet en mocht er goud gewonnen worden door een atleet zonder armen en/of benen, dan googled U straks toch gewoon even zijn/haar naam zodat U die niet vergeet bij het handje schudden op het bordes als ze terug zijn in Nederland.
Wat kan het Nederland ook schelen wat die niet 100% volledige mensen daar straks in Sotsji bereiken, want als de Britten en Amerikanen hun sporters laten stikken dan kan Nederland dat ook.

Wat mij betreft mag U per direct uit Uw functie worden gezet en zou U zich nooit meer met politiek en vooral met sport mogen inlaten.
U bent namelijk minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dus dient U daar straks gewoon aanwezig te zijn om vol trots onze Nederlandse atleten aan te moedigen.
Fuck die Britten en Yanks met hun achterbakse politieke statements en stap als een stoer minister op het vliegtuig naar Sotsji. Mocht het daar dan toch fout aflopen, zullen we U met trots herinneren als de minister die wel ging i.p.v. nu als een politieke angsthaas.

Een groet,

Ruud

PS: ter info dat het WK straks plaatsvind in een land dat gebukt gaat onder een corrupt regime, drugs criminaliteit en waar vele slachtoffers reeds zijn gevallen bij de bouw van voetbalstadions. Tevens zijn voor de bouw hiervan de nodige inheemse stammen verjaagd of zelfs uitgemoord, omdat de FIFA daar ook graag wil voetballen. Het is maar dat U het weet alvorens U eventueel op het vliegtuig stapt richting Brazilië.


vrijdag 28 februari 2014

Europa is nog heel ver weg

Als we er even vanuit gaan dat Ajax komende zondag de uitwedstrijd wint van Feyenoord en dat ze aan het einde van de rit weer met de schaal op P2 of een andere verzamelplaats staan te hossen is iedereen aan Ajaxzijde weer blij.
Op zo'n moment zullen trainer en spelers zingen & springen, de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en mooie beloften maken voor 2014  - 2015.

De Boer zal 's avonds thuis nog even een lekker flesje ontkurken en proosten op "zijn" 4 landstitels.
Vanuit Barcelona zal er misschien een belletje worden gepleegd naar huize de Boer en zal Johan zeggen dat het kampioenschap logisch is en daarvoor geen dank, want Europees was het een stuk minder.
Frank zal zeggen dat de wedstrijd in Salzburg niet belangrijk genoeg was (die ruime 2000 supporters die tijd en geld er in staken ten spijt) en dat het puur ging om de competitie.
Op dit moment bent U als supporter dus ook gelijk gewaarschuwd voor de wedstrijd om de KNVB beker, want als Europees er niet toe doet, dan zal die dennenappel helemaal geen waarde hebben. Ach, die stelt ook niks voor dus geef hem gewoon aan Dickie.

Bij het behalen van de landstitel zal Ajax zich dus direct plaatsen voor de Champions League en bij een beetje leuke loting komen ze misschien nog een ronde verder.
Mocht dit niet gebeuren en ze vervolgen de weg in de Europa League dan is het hopen dat ze daar een keer verder komen dan 2 wedstrijden in Februari.

Maar waar het mij echt om gaat is dat wanneer Ajax ook op dat moment 1e staat in de competitie iedereen weer hard roept dat het niet zo slecht is en schaal 5 op rij bijna binnen is?
Het moet namelijk toch niet gekker worden bij Ajax. Leuk hoor een paar bittergarnituurschalen, maar het was/is toch de bedoeling dat er Europees stappen gezet zouden worden en dan heb ik het niet over die paar stappen tijdens de ochtendwandeling in een vreemde Europese stad.



Het ergste dit seizoen is dat Ajax wist te winnen van het grote Barcelona en sinds die wedstrijd mag je blijkbaar niet meer concluderen dat het allemaal zeer matig is qua spel en spelers, want ze hebben toch gewonnen van Barcelona.
Hadden ze nu maar gewonnen van Milan of 2 x van Celtic dan was het nog enigszins te behappen geweest, maar de arrogantie na die winstpartij tegen de Spanjaarden heeft eerder negatief dan positief gewerkt.
Die gasten dachten natuurlijk dat ze na te hebben gewonnen van Barca ook wel even een paar Europese laagvliegers in de EL weg zouden spelen, maar vergaten even dat sommige clubs wel mooi en verzorgd voetbal kunnen laten zien.

Ach misschien ben ik wel negatief en moet ik als Ajax supporter gewoon blij zijn met een paar schaaltjes en af & toe een dennenappel, want meer zal er niet (meer) in zitten.
Niet alleen de Europese top, maar ook de Europese subtop bestaat uit clubs die qua historie misschien verbleken bij Ajax, maar qua huidige instelling en kwaliteit werelden van ons af liggen.

Op naar zondag dan maar en hopen op het Ajax - AZ effect, want uit de wedstrijd tegen Salzburg valt geen seconde mee te nemen als voorbeeld van kracht, tenzij Frank het spel van de tegenstander overneemt.
Sommige dingen waren vroeger beter, nou het spel en de mentaliteit bij Ajax in ieder geval wel.

De mazzel.

vrijdag 21 februari 2014

We zijn net zo goed als Bayern


Na meerdere stukjes, reacties en opmerkingen m.b.t. het spel van Ajax over de afgelopen seizoen, kon ik wat veel andere Ajacieden betreft meteen de ergste ziektes, etc. krijgen, want ik was/ben te negatief.
Het zielige commentaar wat je namelijk dan te horen krijgt is:
-        Ach we staan nog steeds bovenaan
-        Ach wij zijn Ajax, wij zijn de beste
-        Ze hadden een offday
-        We hebben wel de rijkste historie van NL
Oftewel, dom gelul want je zegt er niks mee en bereikt er vooral ook niks mee. Het zijn allemaal lul excuses om maar te verkappen dat het gewoon slecht gesteld is met Ajax en dat er wel miljoenen worden binnengehaald uit transfers, maar het aankoopbeleid dramatisch slecht is.
Bij ieder gerucht over interesse van een buitenlandse club in een Ajax speler roept Overmars gelijk dat hij persoonlijk voor de poort van de Arena en/of Toekomst gaat liggen. Ik vind dit een prima idee hoor Marc, maar laat ondertussen iemand anders dan over het aankoopbeleid beslissen, want straks staan de betere spelers weer elders op de loonlijst.
Het is toch te erg voor woorden dat de beste speler aan Ajax zijde de destijds uitgekotste en haast afgedankte Blind is en de 2e beste man op het veld een middelmatige oud speler van NEC betreft.

De Boer blijft wekelijks met de grootste onzin zijn spelers en het spel van zijn team verdedigen en doet hij dat niet dan komt hij met domme uitspraken a la “wij willen wel de halve finale van de EL halen” of “verkeerde tactiek gekozen” en dat terwijl clubs als Cambuur en Zwolle gewoon beter spel vertonen in de eigen competitie. Er word hier altijd gesproken over Amsterdamse Arrogantie, maar je moet het niet overdrijven Frank, want dan komt het nogal dom over. (Beetje Grootebroekse Domheid).
Dat Ajax de nodige punten heeft verzameld is vooral te danken aan het soms slordige spel van de tegenstander dan dat ze zelf het betere van het spel hadden.

Dit seizoen was het hoogtepunt ook het grootste probleem van Ajax, want hadden ze maar van AC Milan gewonnen dan was de heisa nooit zo groot geweest als nu na de winst op Barcelona.
Nu is het namelijk zo dat zodra je commentaar levert op het vertoonde spel dat iedereen in koor roept “maar we hebben wel van Barca gewonnen”, maar ergens weten ze allemaal dat het er slecht voor staat bij Ajax.
Salzburg versloeg het grote Bayern met 3-0 tijdens een oefenpotje en dus kunnen we nu ook zeggen dat we op basis van de uitslag net zover zijn als onze Duitse buren.

Als het niet door de technische staf is dan zal er toch echt een bezem door de spelersgroep moeten, want met dit materiaal blijft een landstitel en KNVB-bekertje jaarlijks het hoogst haalbare.
Voorin staat een IJslandse voetballer die voor spits moet doorgaan, een klein Spaans afdankertje die bij iedere club tot nu toe niet goed genoeg bevonden is en anders evt. Siem de Jong die waarschijnlijk net als broer Luuk straks over de grens behoorlijk door het ijs zal zakken.
Op een uitzondering na levert Ajax al meerdere jaren geen topspelers meer aan, want ze doen het een wedstrijd of wat leuk in het buitenland, maar raken dan snel op de bank of de transferlijst.

Maar ja, zolang alles zogenaamd gebeurd onder het toeziend oog van de grote Verlosser zal het allemaal wel meevallen en verwacht ik dat de Boer vandaag of morgen zegt dat ze aankomende zondag het spel moet oppakken zoals in de 2e helft tegen Salzburg, want toen hebben ze de tegenstander toch zeker 3 minuten onder druk gezet.

Positief punt voor komende zondag, de punten blijven sowieso in Noord-Holland.
Fijn weekend Frankie.

De Mazzel.
 

dinsdag 14 januari 2014

De Alcohol-Stassi

Onlangs kreeg het schenken van een wijntje aan een 17-jarige in 't café van Henk Westbroek "Stairway to Heaven" in Utrecht een extra prijskaartje van €1300,-.
Volgens de nieuwe richtlijnen was het café de fout in gegaan, want aan jongeren onder de 18 jaar mag geen alcohol meer worden geschonken.
Natuurlijk zijn regels gemaakt om na te leven, maar dit is gewoon van de zotte en tekent Nederland als belachelijk land van de achterlijke regeltjes.

Ik vraag mij namelijk af of de ouders van de 17-jarige op de hoogte waren van zijn/haar "bijbaantje", want zijn zij dan niet diegene die hier de fout in zijn gegaan.
Het moet de ouders namelijk nu duidelijk zijn dat hun minderjarige kind niks in de HORECA te zoeken heeft aangezien daar alcohol geschonken wordt.

Zowel de politiek als de betreffende organisatie die achter dit lok-plan zitten dienen beboet te worden voor het aanzetten tot gebruik van alcohol door een minderjarige.
Helemaal natuurlijk wanneer blijkt dat de betreffende lokjongere gedronken heeft van de wijn.
Persoonlijk snap ik best dat alcoholgebruik door jongeren aan banden gelegd word n.a.v. het schrikbarend aantal in coma gezopen jongeren, maar om nou gelijk te strooien met dit soort idioot hoge boetes is gewoon van de zotte.

Misschien dat een café als Stairway to Heaven met een centrale ligging in Utrecht en hoge bezoekers aantallen deze boete nog redelijk kan ophoesten, maar stel dat jij een leuk, gezellig en klein kroegje ergens buiten de stad runt.
Je hebt er al je geld in gestopt, netjes aangekleed en leuk & vriendelijk personeel achter de bar staan, wanneer er zo'n "lokjongere" binnenkomt en een drankje besteld.
je kunt er namelijk de donder opzetten dat de betreffende jongere niet van het formaat Roel van Velzen is en het dus niet in een oogopslag duidelijk is dat het hier een minderjarige betreft.
Aan de bar is 't druk en her & der in de kroeg staan of zitten gasten te genieten en dan in alle goedheid ga jij of je personeel de "dure" fout in.
Buiten staat de "Alcohol-Stassi" reeds paraat met bonnenboek en hup daar gaan je duur verdiende centen richting overheid, ja diezelfde overheid die zich geen raad weten met het alcoholgebruik onder jongeren, maar op deze manier straks wel de zoveelste HORECA gelegenheid de strot omdraaien.

Uit persoonlijke ervaring kan ik U melden dat ik met een lengte ruim boven de 1.90m zonder problemen als minderjarige alcohol geschonken kreeg al was dat in een tijd dat er nog geen alcoholverbod bestond voor jongeren onder de 18 jaar.
De verantwoordelijkheid lag bij mijzelf en daar vertrouwden mijn ouders ook op. Ik wist waar mijn grens lag en aan comazuipen deed helemaal niemand.
Het probleem van comazuipende jongeren ligt niet bij de cafe's of disco's, maar voornamelijk bij de ouders die het allemaal veel te druk hebben met hun eigen sores, smart phones, relatieperikelen of dubbele banen.
Wat hun kroost doet weten ze al jaren niet en ergens boeit het ze ook geen ene ruk tot het belletje vanuit het ziekenhuis komt dat hun kind is opgenomen met alcoholvergiftiging of erger.

Beste Henk, helaas met de nieuwe wetgeving zijn ze bij Stairway to Heaven de fout in gegaan en zal er nog scherper opgelet moeten worden bij het schenken van alcohol, maar de manier waarop betreffende boete tot stand kwam is gewoon te zot voor woorden.
Ik mag qua leeftijd al jaren legaal drinken, dus kom graag een keer aan de deur controleren en mijn gevraagde salaris bestaat voornamelijk uit wat lekkere biertjes en wat te knabbelen.
Natuurlijk zal ik mij eerst netjes legitimeren alvorens ik het eerste drankje nuttig.

Een groet,
Ruud


maandag 13 januari 2014

Heb je binnenkort even tijd?

Binnenkort ben ik weer even in de buurt en kom ik zeker even langs voor een kort gesprekje, want het is alweer veel te lang geleden.
Een mooi bosje gele bloemen zal ik voor je meebrengen, de kleur die je zo mooi vond. dus mocht je nog een vaas hebben dan krijgen ze een mooi plekje.
Zal je vragen hoe het met je gaat en wat je allemaal hebt beleefd, want daar hebben wij hier geen enkele weet van. Ze zeggen en schrijven wel dat het er erg mooi is en dat er vanaf daar over ons gewaakt word, maar dat blijft altijd maar gissen. Ik ga je ook vertellen hoe het hier gaat, wat ik momenteel doe en wat ik de laatste tijd weer allemaal beleeft heb.



Ik hoop dat het weer ons goed gezind is, dan kan ik misschien even wat langer blijven en bij je komen zitten. We kunnen dan even een sigaret roken (stiekem natuurlijk, want dat deden we vroeger ook) en misschien een drankje doen. Wat dronk je trouwens ook alweer het liefst, want een liefhebber van bier was je nooit dat weet ik nog wel.
Nog niet zo lang geleden hebben wij hier het jaar 2014 mogen verwelkomen en elkaar veel voorspoed en gezondheid gewenst. Ik besefte mij toen ook dat het straks alweer 20 jaar geleden is dat we afscheid moesten nemen, verdomme man wat gaat de tijd toch ontzettend snel.

Er is veel gebeurd in die tijd qua school, werk, relaties, ziek & zeer, nieuwe mooie ervaringen en helaas ook mindere momenten waarop geliefden ons zijn ontvallen.
Misschien ben je een aantal van hun wel tegengekomen en hebben jullie daar een soort van Streker vriendenclub opgestart.
Hier maken we veel gebruik van Facebook en kunnen we contact onderhouden met familie, vrienden en kennissen, foto's en belevenissen delen of gewoon soms even laten weten dat we er nog zijn.
Heb op die manier nog contact met je zus en vraag dan wel eens of ze de groeten aan je moeder wilt doen, maar zal haar binnenkort zelf ook een brief of kaart sturen.
Toen we hier afscheid namen van je vader zag ik veel foto's voorbij komen van jou en besefte toen hoe vaak jij altijd een lach op je gezicht had, want er zat geen verdrietige foto tussen.

Nou ik spreek je snel weer en tot dan hou je goed.
Zoals we hier in Mokum zeggen, zie je snel ouwe pik.

Een groet,

Ruud



maandag 6 januari 2014

Geen Kind Aan Ons

“Ja hoor, jij mag daar wel staan” en voor we het wisten stond de kleine man ons van alles en nog wat te vertellen en vragen.
Het was zondagmiddag, de zon kwam er geregeld doorheen en wij stonden op het pontje dat ons van de NDSM-kade naar het Centraal Station bracht.
Gewoon omdat het kan hadden wij een bezoek gebracht aan de markt in en om de IJ-hallen, maar gingen zonder aankoop weer retour, want dat leuke kruidenrekje waar we naar zochten hadden ze helaas nergens.
Niet lang nadat de pont was vertrokken kwam er een man met kleine jongen naast ons staan en vriendelijk dringt die kleine zich tussen ons en de passagiers voor ons in om aldaar te kunnen genieten van al dat wat tijdens het varen aan ons voorbij zou gaan komen.
 
Niks mis mee denk je dan ware het niet dat we hier te maken bleken te hebben met zo’n kleine 1.20 meter aan pure ADHD en dan duurt zo’n tripje van 10 tot 15 minuten opeens 1 uur.
Vader wist dit natuurlijk allang en stond in no time op circa 1,5 meter afstand met zijn mobiel te klieren en wij hadden er opeens een kind bij.
Wat doen die boeien in het water? Waarom staat er daar een paal in het water? Waarom staat er op een blok in het water een niet parkeren bord, want daar kunnen toch helemaal geen auto’s komen? Zegt U eens 5 x auto achter elkaar en weet U wat er dan gebeurd? Zegt U eens 5 x bootje is lek achter elkaar en weet U wat er dan gebeurd?
Nee wij wisten het niet of en eerlijk gezegd wilden wij het ook niet weten. Wij hebben niks met auto’s en zijn ook niet de eigenaar van een lekke boot, dus laat gewoon lekker zinken dat kreng.
 
Natuurlijk deed die kleine rakker niks fout en was hij alleen maar Über enthousiast, maar wij liepen toch ook niet rond met een bord op onze harses a la “heb je niks beter te doen, lul dan maar tegen ons aan”.
Dat kleine manneke stond ook nog eens op een deel van de pont waar je helemaal niet mag staan i.v.m. veiligheid, maar ik ben geen wandelend kinderdagverblijf en als zijn eigen vader niet eens naar hem omkijkt waarom wij dan wel.
Het was prachtig weer, maar wel behoorlijk fris op het pontje zo met het gezicht in de wind en het opspattende water, dus voor het grootste gedeelte zette ik wijselijk mijn capuchon op.
Ik adviseerde mijn vrouwtje hetzelfde te doen en niet alleen vanwege de kou, maar ook om op die manier misschien minder snel te worden aangesproken door die kleine hyperactieve dreumes.
Bij mij werkte het prima, maar het moment dat mijn vrouwtje zich iets probeerde af te wenden pakte hij haar arm en vervolgde zijn relaas over van alles en nog wat.
In de verte zagen wij de kade, maar op de een of andere manier leek deze elke meter dat wij dichterbij hoopten te komen ook een meter verder te raken.
 
Om heel duidelijk te zijn, wij hebben dus geen hekel aan kinderen, maar zijn bewust een kinderloos stel en dat willen wij ook heel graag zo houden.
Wij genieten van onze vrijheid en vooral van elkaar en als wij een keer het pontje pakken willen wij genieten van het mooie uitzicht over het IJ en datgene zich bevind aan de kades.
Wij zijn er dus niet voor om op een kind te passen en deze 15 minuten aandacht te geven enkel omdat de betreffende ouder zijn/haar neus drukt en meer waarde hecht aan zo’n pleuris telefoon.
Oh ja en wij  zijn trouwens de trotse Oom & Tante van 2 fantastische donders waarmee we de grootste lol hebben als ze bij ons op bezoek zijn of wij juist bij hun.
Daarnaast heb ik ook nog 2 “leen” neefjes die ik een paar keer per jaar zie als ik blijf overnachten vanwege een pop quiz in mijn oude geboortestreek en het altijd gezellig bankhangen is met die 2 terwijl de laatste Cars film kijken of op de grond een lego landschap maken.
Maar zelf hebben wij dus geen kinderen en als wij vrij zijn in het weekend is het niet de bedoeling om ons met die van jouw op te zadelen.
 
Noem het van mijn part kinderachtig, maar laat ons gewoon lekker met rust en ik beloof je dat je geen kind aan ons hebt.

donderdag 2 januari 2014

Land der Verboden

Via dit schrijven wil ik een ieder alvast wijzen op de dagen die in 2014 komen gaan en dan heb ik het over de dagen met een bepaalde betekenis.
Over ruim een maand is het namelijk weer 14 februari en dus Valentijnsdag. Zo’n dag dat je misschien wel een anonieme kaart in de bus krijgt van een stille aanbidder of aanbidster. Leuk toch om zoiets te krijgen en te weten dat daar buiten iemand stiekem een oogje op je heeft, maar dit niet openlijk kenbaar durft te maken.
Nou mooi niet dus, het is gewoon een klote streek als iemand je dat flikt want vanaf die dag kan je gewoon niet meer normaal naar de mensen om je heen kijken. Wie weet is het wel je buurmeisje/jongen, collega of die allerbeste vriend of vriendin waar je al zo lang mee omgaat, maar nimmer met de gedachte dat hij of zij heimelijk verliefd op je is.
Dat hele Valentijn geouwehoer moet dus maar eens een keer over zijn en mocht iemand gek op je zijn dan moet het gewoon verplicht worden dat dit openlijk kenbaar word gemaakt. Ach en anders gewoon verbieden.

Later in ‘t jaar vieren we Pasen en dat is ook zoiets belachelijks. Overal zie je dan afbeeldingen van een aangeklede paashaas die met een mand vol paaseieren langs de mensen gaat om deze uit te delen.
Waarom moet die haas ten eerste kleding dragen en wat heeft een haas eigenlijk met eieren? Naar mijn weten zijn het over het algemeen kippeneieren die gebruikt worden en hoe komt die haas daaraan? Heeft hij zelf een kippenren en zo ja worden deze kippen wel goed verzorgt? Zijn het wel vrije uitloop kippen of zitten ze dag in dag uit op een kluitje in een veel te krap hok? Vreemd blijft ook dat die eieren beschilderd worden afgeleverd en wie doet dit trouwens, toch niet ook die kippen.
In het ergste geval zit er heel iemand anders achter dit hele gebeuren en word ook die haas slecht behandeld. Behalve met Pasen leeft het beestje in een hok van misschien niet groter dan 1 bij 1 meter en zonder ruimte voor een beetje beweging krijgt hij plots een loodzware mand op de rug gebonden en rennen maar. Verbieden dus dat hele Pasen.



Afgelopen Oud & Nieuw hebben er meedere arrestaties plaatsgevonden i.v.m. geweld tegen hulpverleners als brandweer, politie en ambulancepersoneel en dit zonder enige aanleiding.
We leven namelijk nu in een tijd dat we eerst een fikkie steken, dan wachten tot iemand de brandweer belt en zodra die zijn gearriveerd bedreigen we ze en als het even kan mishandelen we ze ook nog even.
Het gevolg is dat er politie aan te pas moet komen om de orde te herstellen en ach als die er toch zijn dan bekogelen we die toch ook gewoon met zwaar vuurwerk. Het voordeel hiervan is dat er altijd wel iemand gewond raakt en er dus een ambulance geregeld moet worden en tja dan pakken we die gasten ook nog even.
Rond de klok van 12 houden we ons dan even in, wensen we elkaar het allerbeste voor het komende jaar om niet lang daarna weer volkomen bezopen los te gaan op welke hulpverlener dan ook.
Gewoon belachelijk dus dat hele oud & nieuw en daarom pleit ik voor een verbod.

Over Zwarte Piet is voldoende gezegd & geschreven en dat geldt ook over die oude baardmans die rond de kerst kleine lilliputters al het werk laat doen, terwijl hij zich met zijn dikke reet in een veel te zwaar beladen arrenslee laat voortrekken door een paar van die arme rendieren.
Die arme beesten gaan op een gegeven moment zo ontzettend hard dat ze de grond niet eens meer raken en wij maar geloven dat ze kunnen vliegen.
Afschaffen en dus verbieden die hele handel.

Als laatste nog even over Sint Maarten, want dat is gewoon een groot zielig gebeuren waar kinderen zich huis na huis de longen uit het lijf moeten zingen voor een snoepje (als je tenminste mazzel hebt, want voor je ‘t weet stopt er zo’n mafkees een manderijn in je tas en daarvoor sta je toch niet te zingen) en als ze vermoeid en voldaan thuis komen zijn het de ouders die het snoep in beslag nemen om daarna doodleuk te zeggen dat je er en toe wel eentje mag nemen.

Pure vorm van geestelijke kindermishandeling en dus verbieden dat hele Sint Maarten.