maandag 28 oktober 2013

Wij strijden al, nu jullie nog.


Na de schitterende wedstrijd van afgelopen zaterdag thuis tegen RKC Waalwijk staat dinsdag de volgende wedstrijd alweer op het programma en dit keer krijgt Ajax ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek.

Het betreft hier een zaterdaghoofdklasser uit Zuid-Holland en kijkende naar de ligging van de club en de komaf van diverse 1e elftal spelers een club met een Rotterdams randje.

Sommige speelden in het verleden voor Sparta of Feijenoord en ook op de homepage van de club zelf word reclame gemaakt voor/door laatstgenoemde club.

Met andere woorden genoeg motivatie voor de kleine jochies van de Boer om er een doelpuntrijk duel van te maken en duidelijk te maken dat wij geen punten richting Zuid-Holland meegeven.

 

Ik weet zeker dat de spelers van ASWH afgelopen wedstrijd in zijn geheel of samenvatting hebben bekeken en dat ze met een goed gevoel zaterdag het bed in zijn gedoken.

De trainer daar zal ze daags na de wedstrijd nog wel even hebben gemeld dat er gewoon met 11 man in de zestien zal worden verdedigt en waar mogelijk af en toe een counter mag worden geplaatst, want daar kwam RKC ook goed mee weg.

Natuurlijk vinden ze het prachtig in Hendrik-Ido-Ambacht dat ze tegen een club als Ajax mogen spelen, maar dan vooral vanwege de historie en niet vanwege de tegenstander zelf, want waarom zou je naar het stadion gaan voor spelers uit de huidige selectie die om wat voor reden dan ook nu een aantal keer hebben aangetoond geen trek te hebben in schaal 4 op rij.

 

Als je op een zaterdagavond in eigen stadion het veld betreedt in de wetenschap dat je naaste concurrent zojuist heeft verloren en je dus bij winst de leiding kan nemen in de competitie, dan ren je de ballen uit de broek en zeker tegen een laagvlieger als RKC schroef je het doelgehalte met minimaal 4 tot 5 goals op. Het liep helaas even anders.

Valt er dan helemaal niets meer te genieten en zijn we echt geworden tot bioscoop publiek zoals de Telegraaf beweerde? Nou ben ik sowieso geen Telegraaf lezer, maar dat ze daar beschikken over een stelletje bagger journalisten van de onderste plank mag wel duidelijk zijn, want op dit moment is er maar 1 club die op supportersgebied heerst en dat is Ajax.

Op Vak410 zijn ze zo druk met aanmoedigen en sfeer maken dat ze regelmatig zelfs kledingstukken vergeten mee te nemen getuige de diverse ontblote bovenlijfen en sinds 2 seizoenen zit de sfeer op Zuid1 / F-Side er ook weer flink in.

 

Toen ik de wedstrijd Celtic – Ajax bekeek werd ik vrij moedeloos van het balletje breed en terug, maar genoot ik van de aanwezige supporters uit Amsterdam die op bepaalde momenten zelfs het thuispubliek stil kregen.

Als de pubers van de Boer op het veld dezelfde inspanning en inzet zouden vertonen als dat de supporters dat op de tribune doen, dan is het 4e kampioenschap op rij een zekerheidje, dus kappen met dat balletje terug op eigen keeper en vanaf minuut 1 de mouwen opstropen, de aanval zoeken, en afmaken die hap.

Zonder inspanning kom je er niet en staat je tegenstander je in de catacomben vooraf aan de wedstrijd al uit te lachen.

Het moet gewoon een helse weg worden voor iedere opponent die de Arena betreedt om de gang naar het veld te maken.

Het moet ze vanaf aankomst in Mokum al dun door de broek lopen. Jullie tikken ze weg en de supporters doen de rest wel. Wij hebben namelijk geen riant salaris nodig om te strijden voor het mooiste Rood-Witte tenue in de wereld van voetbal, wij strijden week in week uit puur omdat de club in ons hart zit en daar niet meer uit gaat.

 

Wij strijden voor Ajax Amsterdam, nu jullie nog. Kan je het niet opbrengen, pak dan lekker je kicks in en ga elders een balletje terugspelen.

 

Een groet,


Ruud