dinsdag 4 maart 2014

Niet gaan is Uw grootste handicap

Geachte mevrouw Edith Schippers,

Vandaag vernam ik via diverse nieuwssites dat U in navolging van Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven besloten hebt om ook niet naar Sotsji af te reizen en dus niet aanwezig zal zijn bij de paralympische spelen.
Voornaamste reden om niet af te reizen naar Rusland zou betrekking hebben op de huidige spanning  die momenteel heerst tussen Rusland en buurland Oekraïne, maar is dit wel echt zo?
Gaat U echt niet heen omdat U het niet eens bent met de militaire acties van de Russen? Gaat U echt niet heen omdat U geschrokken bent van al het leed dat de Oekraïense bevolking moet doorstaan met al het geweld en de vele doden of gaat U echt niet heen uit angst voor oorlog en aanslagen?

Als U zou zeggen dat het om het eerst genoemde punt gaat dan zit U verschrikkelijk fout, want de Russen onderdrukken zowel de eigen bevolking alsmede die van de buurlanden al sinds het Sovjet tijdperk en dat is nimmer anders geweest en dus ook niet na het uiteen vallen van de Sovjet Republiek.
In Rusland verdwijnen er dagelijks veel mensen naar verre, ijskoude en dood eenzame oorden om daar onder erbarmelijke omstandigheden onmenselijke arbeid te verzetten. Niks nieuws dus.

Gaat het U toch omdat U geschrokken bent van al het leed dat de bevolking van Oekraïne moet doorstaan, want dan komt U wel erg laat met Uw mening om niet te gaan. Al ten tijde van de Olympische spelen vorige maand vielen er bij de Russische buren de nodige doden en had U dus toen al kenbaar kunnen maken om niet te gaan.

Maar misschien hebben deze redenen helemaal niks te maken met U besluit om niet te gaan en bent U vooral zeer angstig om in Sotsji te verblijven met de kans dat er een oorlog uitbreekt of dat er aanslagen gepleegd zullen worden.
Ik kan U dan wel vertellen dat een land als Rusland met zijn keiharde en vaak onmenselijke regime dagelijks de kans loopt op een oorlog met 1 of meerdere buurlanden. Wat aanslagen betreft was ook die kans vorige maand groter dan nu, daar het Russische leger juist nu op scherp staat ter bescherming van hun grondgebied.

Van zowel Uw besluit als dat van de Prinses en haar echtgenoot om niet te gaan krijg ik een beetje een misselijk onderbuik gevoel, want heeft het wel te maken met de huidige onrusten?
Hadden de Olympische Spelen nu plaatsgevonden te Rusland en was U gevraagd om af te reizen dan was U natuurlijk wel gegaan, want dan had U daar naast de koninklijke familie op de tribune kunnen staan.
U had daar samen met Lex & Maxxie kunnen juichen voor Sven, Irene, Bob en wie weet wie nog meer.
Maar wat kan Nederland ook een stel van die gehandicapte sporters schelen en kent U er eigenlijk wel eentje bij naam? Nee, natuurlijk niet en mocht er goud gewonnen worden door een atleet zonder armen en/of benen, dan googled U straks toch gewoon even zijn/haar naam zodat U die niet vergeet bij het handje schudden op het bordes als ze terug zijn in Nederland.
Wat kan het Nederland ook schelen wat die niet 100% volledige mensen daar straks in Sotsji bereiken, want als de Britten en Amerikanen hun sporters laten stikken dan kan Nederland dat ook.

Wat mij betreft mag U per direct uit Uw functie worden gezet en zou U zich nooit meer met politiek en vooral met sport mogen inlaten.
U bent namelijk minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en dus dient U daar straks gewoon aanwezig te zijn om vol trots onze Nederlandse atleten aan te moedigen.
Fuck die Britten en Yanks met hun achterbakse politieke statements en stap als een stoer minister op het vliegtuig naar Sotsji. Mocht het daar dan toch fout aflopen, zullen we U met trots herinneren als de minister die wel ging i.p.v. nu als een politieke angsthaas.

Een groet,

Ruud

PS: ter info dat het WK straks plaatsvind in een land dat gebukt gaat onder een corrupt regime, drugs criminaliteit en waar vele slachtoffers reeds zijn gevallen bij de bouw van voetbalstadions. Tevens zijn voor de bouw hiervan de nodige inheemse stammen verjaagd of zelfs uitgemoord, omdat de FIFA daar ook graag wil voetballen. Het is maar dat U het weet alvorens U eventueel op het vliegtuig stapt richting Brazilië.