zondag 22 maart 2020

De BuitenDeDeurNeukers

Het zal u allemaal niet zijn ontgaan, maar de wereld verkeerd in een staat van paniek. crisis, ziekte, onmacht en financiele spanning. Het zal nog wel even duren, maar er komt een moment dat wij tegen jonge mensjes kunnen zeggen, 'toen in de corona-tijd'. Mogelijk komt er zelfs een nationale dag van herdenking voor zij die ons zijn ontvallen in die roerige periode en zullen er mensen naar hun banksaldo kijken en beseffen dat ze er gelukkig weer bovenop zijn gekomen.

Ook zullen er mensen zijn die ten tijde van de corona-crisis hun relatie zagen springen, want door het thuiswerken kwamen zij wel heel erg dicht op lip van hun partner te zitten en dat was nou juist net niet de gewenste bijkomstigheid. Toen zij nog op kantoor werkten volstond een Appje met de opmerking dat er moest worden overgewerkt en het thuisfront niet met het eten hoefde te wachten. We hebben het hier over de notoire "BuitenDeDeurNeukers", die liever hun vrije tijd doorbrengen met die andere dame of heer i.p.v. met hun partner thuis. Ze bestaan al decennia lang, want je komt ze tegen in films, series en boeken van jaren geleden en ze zullen ook blijven bestaan tot het einde ter tijden.

Aangezien het best een grote groep betreft ben ik best wel verrast dat er zo weinig over deze groep gesproken word op social media of in de bekende praatprogramma's op de buis. Ik ben namelijk best wel nieuwsgierig hoe het met deze "BuitenDeDeurNeukers" gaat in deze tijden van "isolement" en of het voor hun mogelijk is om toch contact te onderhouden met hun stiekeme partner. Kunnen ze toch ergens onbespied afspreken, want zoveel mensen zijn er momenteel niet op straat en restaurants en cafe's zijn gesloten. Is de fysieke relatie veranderd in WhatsAppSex, stiekem naakt FaceTimen vanaf toilet of vanuit de badkamer. Het zijn zomaar van de dingen waar ik nieuwsgierig naar ben.

Dus beste lezer, ken jij zo'n "BuitenDeDeurNeuker" of misschien behoor je zelf tot deze groep, laat dan wat van je horen om mij zo een beeld te geven van je huidige overspelige levensstijl. We kunnen het namelijk wel iedere dag hebben over hamsteraars, zij die werkzaam zijn in een cruciaal branche, zij die moeten werken achter een scherm van plexiglas of die achterlijke klootzakken die massaal naar strand, bos en park trekken, maar ik vind dat een beetje meer aandacht voor de "BuitenDeDeurNeuker" minstens zo belangrijk is. Dus kom naar voren en neem ons mee in je interactieve buiten de deur activiteiten.

zaterdag 14 maart 2020

We zijn er nog lang niet klaar voor

Ondanks dat een serie als de Walking Dead al ruim 10 seizoenen duurt en miljoenen mensen naar het wel en wee van de overlevenden en "walkers" kijken, zijn we absoluut nog niet klaar voor een daadwerkelijke apocalyps. Nu de Corona-angst regeert over de wereld zijn veel mensen volkomen doorgeslagen en halen de meest idiote taferelen uit. Bepaalde schappen in de supermarkt doen je laten denken alsof de wereld elk moment kan vergaan of i.i.g. de wereld zoals we die een aantal dagen geleden kende. Toiletpapier is populairder dan de nieuwste mobiele telefoon en lijkt een waarde te hebben, waar de Nederlandse goudvoorraad bij verbleekt. Mensen slaan conserven in alsof het lieve lust is en i.p.v. een hand of boks is het allemaal ellebogenwerk wat de klok slaat.

De Nederlandse Spoorwegen zetten minder treinen in tijdens de spits, want dit zou een positieve werking hebben op het virus en mogelijke verspreiding tegengaan. Nou ik zie het niet, maar dat zal hem wel aan mij liggen. Sinds een aantal weken loop ik met mijn arm in een mitella i.v.m. een breukje in de schouder en zelfs dat maakt de mens om mij heen argwanend, want waarom loopt die gozer met een arm in een mitella/draagband? Heeft het Corona-virus toegeslagen en is zijn arm langzaam aan het wegrotten? Heeft hij misschien wel teveel en te hard elleboogjes uitgedeeld en daarmee tevens menig medemens aangestoken? Misschien is hij wel gewoon het wandelende virus zelf? De blikken in hun ogen doen mij extra voorzichtig zijn, want voor je het weet zullen ze mij slachtofferen, puur uit onwetendheid en angst. In de trein zoek ik een veilig hoekje op, zodat de gehavende kant van het lichaam niet zichtbaar is. Je weet maar nooit.

Ja luitjes er zit iets in de lucht en het is geen virus. Nee het is pure angst wat de huidige wereld zo gevaarlijk maakt, want men wantrouwt elkander en we halen de meest idiote taferelen uit omdat dat wel eens zou kunnen zorgen voor het niet oplopen van Corona. We weten allemaal dat er jaarlijks meer doden vallen door een "gewone" griepgolf zonder naam en dat het Corona-virus voornamelijk fataal is geweest voor zij die vaak al ouder en zwak, ziek en misselijk waren. Het virus is een risico voor zij die door wat voor reden dan ook al een zwakkere gezondheid hebben, maar dat geldt voor ieder griepvirus, dus waarom nu opeens paniek. Naar mijn mening omdat we er een naam aan gegeven hebben. Het is net als met de laatste stormen die over Nederland raasden, want die kregen opeens een naam mee en dan word het allemaal veel angstiger. Nu begon de wereld opeens bang te worden toen er een virus genaamd Corona vanuit China kwam overwaaien, terwijl zo'n beetje alles in huis en aan je lijf sowieso uit China komt. Een paar duizend dode Chinezen klonk opeens heel veel, maar die vallen er ieder jaar. Voornaamste verschil was dat het normaliter landelijk is en het nu veel slachtoffer betrof in 1 regio/stad. Maar dat is juist ideaal, want beter te controleren en isoleren. Maar toch was er nu paniek en tevens boosheid over grappen welke gemaakt werden richting Chinezen. Best gek want we maken altijd al grappen over en tegen Chinezen, toch Gordon? Maar ja schijnheiligheid is de mensheid ook niet vreemd. Ik vind persoonlijk dat het nog wel mee viel en ook dat we in Nederland veel meer grappen over Brabant en Brabanders zouden moeten maken. Die gasten zijn sowieso al achtergesteld en je verstaat ze ook niet. Moet je een keertje kijken naar Roy Donders, Harrie - van het kamp naar de ring of in de ogen van Theo Maassen, die heeft standaard een blik waar gemiddelde zombie een stijve plasser van krijgt.

Maar mensen toch, waar zijn we in godsnaam mee bezig en welke idioot heeft verzonnen dat alles onder een 100 personen minder risico met zich meebrengt. Alles onder de 20 ook en alles onder de 19 ook. Restaurants en cafe's blijven open en bieden ruimte aan grote groepen, maar je moet het gewoon geen naam geven of als evenement promoten, want dan weet Corona je te vinden. Er zijn scholen waar kinderen in de ochtend een stempel op hun hand krijgen en bij het verlaten van de school in de middag moet die stempel verdwenen zijn, want dan laten ze zien dat ze netjes hun handen hebben gewassen. Mijn vrouw werd afgelopen week gebeld door haar werkgever met het bericht dat ze de komende tijd thuis moest gaan werken en de volgende dag een laptop mee zou krijgen. Dag later bleek dit technisch niet haalbaar en nu zit ze dus gewoon in hartje Amsterdam op kantoor. Soort van fuck you, wij redden het computertechnisch niet, dus krijg maar Corona, maar wel gewoon naar kantoor komen en werken. Ze zit ca. 50km verderop, dus mocht de pleuris uitbreken en het openbaar vervoer plat gaan, dan zijn wij in Corona-crisistijd een mooi eindje van elkaar verwijdert. Mogelijk zal ik dan als een Denzel Washington door een grillig landschap mij een weg banen naar daar waar zij zich bevind. In mijn tas het nodige aan rantsoen om te overleven incl. minimaal een 3-laags toiletrol. Soort van Book of Eli, want onderweg zullen er zeker mensen aka Corona-walkers een poging ondernemen dit waardevolle artikel in handen te krijgen. Ik zal mij natuurlijk verweren door middel van ellebogen, een boks hier en daar of waar nodig een harde hoest of nies in de richting van mijn aanvaller. Het zal niet makkelijk worden, maar ik zal doorzetten en er alles voor overhebben om mij geliefde te bereiken en samen te schuilen tijdens deze apocalyps.

Toen mijn vrouw deze ochtend op de trein stond te wachten sprak een oudere man haar vanuit het niets aan en wilde een gesprekje beginnen over de rust op het perron. Vrijwel direct gebruikte ze haar hulplijn en nam contact op met mij. Ik adviseerde haar direct afstand te nemen, want je weet maar nooit. Misschien betrof het hier een geinfecteerde die doelbewust het virus trachtte te verspreiden. Misschien was het iemand van de Corona-Stassi die zocht naar tekenen van besmetting en die haar bij het minst of geringste zou oppakken en laten afvoeren. Ze zouden haar dan opsluiten in kamp Brabant, want daar zou ze geen schade kunnen aanrichten en daar zit het toch al vol met kanslozen. Nimmer meer zou ik haar terugzien en dat enkel omdat ze verdacht werd van het dragen van het Corona-virus. Gelukkig wist ze de man af te poeieren en doek ze snel in haar meegebrachte boek (niet die van Eli trouwens). Voor zover ik weet heeft ze veilig haar werk weten te bereiken, maar bedenk wel lieve mensen dat ze nog terug naar huis moet. Ik zal een dansje van vreugde en opluchting maken op het moment dat ze vanavond de woning binnen stapt.

Wens u allen sterkte in deze erbarmelijke tijden en mocht u gaan hamsteren vergeet dan de condooms niet, want we zitten niet te wachten op nog meer idioten.

Ik ga even de toiletrollen liefde geven. Doei.