vrijdag 28 februari 2014

Europa is nog heel ver weg

Als we er even vanuit gaan dat Ajax komende zondag de uitwedstrijd wint van Feyenoord en dat ze aan het einde van de rit weer met de schaal op P2 of een andere verzamelplaats staan te hossen is iedereen aan Ajaxzijde weer blij.
Op zo'n moment zullen trainer en spelers zingen & springen, de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en mooie beloften maken voor 2014  - 2015.

De Boer zal 's avonds thuis nog even een lekker flesje ontkurken en proosten op "zijn" 4 landstitels.
Vanuit Barcelona zal er misschien een belletje worden gepleegd naar huize de Boer en zal Johan zeggen dat het kampioenschap logisch is en daarvoor geen dank, want Europees was het een stuk minder.
Frank zal zeggen dat de wedstrijd in Salzburg niet belangrijk genoeg was (die ruime 2000 supporters die tijd en geld er in staken ten spijt) en dat het puur ging om de competitie.
Op dit moment bent U als supporter dus ook gelijk gewaarschuwd voor de wedstrijd om de KNVB beker, want als Europees er niet toe doet, dan zal die dennenappel helemaal geen waarde hebben. Ach, die stelt ook niks voor dus geef hem gewoon aan Dickie.

Bij het behalen van de landstitel zal Ajax zich dus direct plaatsen voor de Champions League en bij een beetje leuke loting komen ze misschien nog een ronde verder.
Mocht dit niet gebeuren en ze vervolgen de weg in de Europa League dan is het hopen dat ze daar een keer verder komen dan 2 wedstrijden in Februari.

Maar waar het mij echt om gaat is dat wanneer Ajax ook op dat moment 1e staat in de competitie iedereen weer hard roept dat het niet zo slecht is en schaal 5 op rij bijna binnen is?
Het moet namelijk toch niet gekker worden bij Ajax. Leuk hoor een paar bittergarnituurschalen, maar het was/is toch de bedoeling dat er Europees stappen gezet zouden worden en dan heb ik het niet over die paar stappen tijdens de ochtendwandeling in een vreemde Europese stad.



Het ergste dit seizoen is dat Ajax wist te winnen van het grote Barcelona en sinds die wedstrijd mag je blijkbaar niet meer concluderen dat het allemaal zeer matig is qua spel en spelers, want ze hebben toch gewonnen van Barcelona.
Hadden ze nu maar gewonnen van Milan of 2 x van Celtic dan was het nog enigszins te behappen geweest, maar de arrogantie na die winstpartij tegen de Spanjaarden heeft eerder negatief dan positief gewerkt.
Die gasten dachten natuurlijk dat ze na te hebben gewonnen van Barca ook wel even een paar Europese laagvliegers in de EL weg zouden spelen, maar vergaten even dat sommige clubs wel mooi en verzorgd voetbal kunnen laten zien.

Ach misschien ben ik wel negatief en moet ik als Ajax supporter gewoon blij zijn met een paar schaaltjes en af & toe een dennenappel, want meer zal er niet (meer) in zitten.
Niet alleen de Europese top, maar ook de Europese subtop bestaat uit clubs die qua historie misschien verbleken bij Ajax, maar qua huidige instelling en kwaliteit werelden van ons af liggen.

Op naar zondag dan maar en hopen op het Ajax - AZ effect, want uit de wedstrijd tegen Salzburg valt geen seconde mee te nemen als voorbeeld van kracht, tenzij Frank het spel van de tegenstander overneemt.
Sommige dingen waren vroeger beter, nou het spel en de mentaliteit bij Ajax in ieder geval wel.

De mazzel.

vrijdag 21 februari 2014

We zijn net zo goed als Bayern


Na meerdere stukjes, reacties en opmerkingen m.b.t. het spel van Ajax over de afgelopen seizoen, kon ik wat veel andere Ajacieden betreft meteen de ergste ziektes, etc. krijgen, want ik was/ben te negatief.
Het zielige commentaar wat je namelijk dan te horen krijgt is:
-        Ach we staan nog steeds bovenaan
-        Ach wij zijn Ajax, wij zijn de beste
-        Ze hadden een offday
-        We hebben wel de rijkste historie van NL
Oftewel, dom gelul want je zegt er niks mee en bereikt er vooral ook niks mee. Het zijn allemaal lul excuses om maar te verkappen dat het gewoon slecht gesteld is met Ajax en dat er wel miljoenen worden binnengehaald uit transfers, maar het aankoopbeleid dramatisch slecht is.
Bij ieder gerucht over interesse van een buitenlandse club in een Ajax speler roept Overmars gelijk dat hij persoonlijk voor de poort van de Arena en/of Toekomst gaat liggen. Ik vind dit een prima idee hoor Marc, maar laat ondertussen iemand anders dan over het aankoopbeleid beslissen, want straks staan de betere spelers weer elders op de loonlijst.
Het is toch te erg voor woorden dat de beste speler aan Ajax zijde de destijds uitgekotste en haast afgedankte Blind is en de 2e beste man op het veld een middelmatige oud speler van NEC betreft.

De Boer blijft wekelijks met de grootste onzin zijn spelers en het spel van zijn team verdedigen en doet hij dat niet dan komt hij met domme uitspraken a la “wij willen wel de halve finale van de EL halen” of “verkeerde tactiek gekozen” en dat terwijl clubs als Cambuur en Zwolle gewoon beter spel vertonen in de eigen competitie. Er word hier altijd gesproken over Amsterdamse Arrogantie, maar je moet het niet overdrijven Frank, want dan komt het nogal dom over. (Beetje Grootebroekse Domheid).
Dat Ajax de nodige punten heeft verzameld is vooral te danken aan het soms slordige spel van de tegenstander dan dat ze zelf het betere van het spel hadden.

Dit seizoen was het hoogtepunt ook het grootste probleem van Ajax, want hadden ze maar van AC Milan gewonnen dan was de heisa nooit zo groot geweest als nu na de winst op Barcelona.
Nu is het namelijk zo dat zodra je commentaar levert op het vertoonde spel dat iedereen in koor roept “maar we hebben wel van Barca gewonnen”, maar ergens weten ze allemaal dat het er slecht voor staat bij Ajax.
Salzburg versloeg het grote Bayern met 3-0 tijdens een oefenpotje en dus kunnen we nu ook zeggen dat we op basis van de uitslag net zover zijn als onze Duitse buren.

Als het niet door de technische staf is dan zal er toch echt een bezem door de spelersgroep moeten, want met dit materiaal blijft een landstitel en KNVB-bekertje jaarlijks het hoogst haalbare.
Voorin staat een IJslandse voetballer die voor spits moet doorgaan, een klein Spaans afdankertje die bij iedere club tot nu toe niet goed genoeg bevonden is en anders evt. Siem de Jong die waarschijnlijk net als broer Luuk straks over de grens behoorlijk door het ijs zal zakken.
Op een uitzondering na levert Ajax al meerdere jaren geen topspelers meer aan, want ze doen het een wedstrijd of wat leuk in het buitenland, maar raken dan snel op de bank of de transferlijst.

Maar ja, zolang alles zogenaamd gebeurd onder het toeziend oog van de grote Verlosser zal het allemaal wel meevallen en verwacht ik dat de Boer vandaag of morgen zegt dat ze aankomende zondag het spel moet oppakken zoals in de 2e helft tegen Salzburg, want toen hebben ze de tegenstander toch zeker 3 minuten onder druk gezet.

Positief punt voor komende zondag, de punten blijven sowieso in Noord-Holland.
Fijn weekend Frankie.

De Mazzel.