vrijdag 28 februari 2014

Europa is nog heel ver weg

Als we er even vanuit gaan dat Ajax komende zondag de uitwedstrijd wint van Feyenoord en dat ze aan het einde van de rit weer met de schaal op P2 of een andere verzamelplaats staan te hossen is iedereen aan Ajaxzijde weer blij.
Op zo'n moment zullen trainer en spelers zingen & springen, de supporters bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en mooie beloften maken voor 2014  - 2015.

De Boer zal 's avonds thuis nog even een lekker flesje ontkurken en proosten op "zijn" 4 landstitels.
Vanuit Barcelona zal er misschien een belletje worden gepleegd naar huize de Boer en zal Johan zeggen dat het kampioenschap logisch is en daarvoor geen dank, want Europees was het een stuk minder.
Frank zal zeggen dat de wedstrijd in Salzburg niet belangrijk genoeg was (die ruime 2000 supporters die tijd en geld er in staken ten spijt) en dat het puur ging om de competitie.
Op dit moment bent U als supporter dus ook gelijk gewaarschuwd voor de wedstrijd om de KNVB beker, want als Europees er niet toe doet, dan zal die dennenappel helemaal geen waarde hebben. Ach, die stelt ook niks voor dus geef hem gewoon aan Dickie.

Bij het behalen van de landstitel zal Ajax zich dus direct plaatsen voor de Champions League en bij een beetje leuke loting komen ze misschien nog een ronde verder.
Mocht dit niet gebeuren en ze vervolgen de weg in de Europa League dan is het hopen dat ze daar een keer verder komen dan 2 wedstrijden in Februari.

Maar waar het mij echt om gaat is dat wanneer Ajax ook op dat moment 1e staat in de competitie iedereen weer hard roept dat het niet zo slecht is en schaal 5 op rij bijna binnen is?
Het moet namelijk toch niet gekker worden bij Ajax. Leuk hoor een paar bittergarnituurschalen, maar het was/is toch de bedoeling dat er Europees stappen gezet zouden worden en dan heb ik het niet over die paar stappen tijdens de ochtendwandeling in een vreemde Europese stad.



Het ergste dit seizoen is dat Ajax wist te winnen van het grote Barcelona en sinds die wedstrijd mag je blijkbaar niet meer concluderen dat het allemaal zeer matig is qua spel en spelers, want ze hebben toch gewonnen van Barcelona.
Hadden ze nu maar gewonnen van Milan of 2 x van Celtic dan was het nog enigszins te behappen geweest, maar de arrogantie na die winstpartij tegen de Spanjaarden heeft eerder negatief dan positief gewerkt.
Die gasten dachten natuurlijk dat ze na te hebben gewonnen van Barca ook wel even een paar Europese laagvliegers in de EL weg zouden spelen, maar vergaten even dat sommige clubs wel mooi en verzorgd voetbal kunnen laten zien.

Ach misschien ben ik wel negatief en moet ik als Ajax supporter gewoon blij zijn met een paar schaaltjes en af & toe een dennenappel, want meer zal er niet (meer) in zitten.
Niet alleen de Europese top, maar ook de Europese subtop bestaat uit clubs die qua historie misschien verbleken bij Ajax, maar qua huidige instelling en kwaliteit werelden van ons af liggen.

Op naar zondag dan maar en hopen op het Ajax - AZ effect, want uit de wedstrijd tegen Salzburg valt geen seconde mee te nemen als voorbeeld van kracht, tenzij Frank het spel van de tegenstander overneemt.
Sommige dingen waren vroeger beter, nou het spel en de mentaliteit bij Ajax in ieder geval wel.

De mazzel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten