woensdag 27 mei 2020

Je mist nu even niks (28-05-1977 - 22-10-1994)

Hey Joost,

Om te beginnen natuurlijk van harte met je 43e verjaardag.  Man o man, we worden oud en zijn op weg naar de 50 (tenminste dat zegt mijn vrouwtje nu). Maar ach, wij weten wel beter en dus ook dat we gewoon altijd jonge honden zullen blijven.
Ik weet niet hoe het bij jou is en of jullie daar wat meekrijgen van het coronavirus, maar je mist niks gozer. Het is een beetje saaie bedoeling hier en er heerst nog veel onduidelijkheid m.b.t. waartoe dit allemaal zal leiden. Na het weekend mag de horeca haar deuren weer beperkt openen en gelden er meer regeltjes dan dat er gerechten op de kaart staan. Ik zal er t.z.t. wel eentje ergens op je proosten, maar waarschijnlijk niet meer dan 1, want voor je het weet moet ik plassen en het is nog maar de vraag of je dan gebruik kan en mag maken van het toilet.

In het OV zal het vanaf maandag verplicht zijn om een mondkapje te dragen en ze zijn er al in alle kleuren van de regenboog en voor prijzen van een eurootje tot belachelijk veel eurootjes. Zal eens kijken of ik er voor jou eentje kan scoren in zogeheten reggae kleuren. Dan bewaar ik die wel voor je, voor het geval je ook eentje nodig hebt.
Nogmaals mis je dus niet zoveel op dit moment en dat terwijl we nog wel het e.e.a. zullen gaan missen in de nabije toekomst. Grote evenementen gingen en gaan niet door, dus vandaar dat je waarschijnlijk de rustigste kermis heb meegemaakt. We zijn nu op weg naar het nieuwe normaal, maar ik moet je zeggen, dat ik het allemaal helemaal niet normaal vind. Er heerst veel twijfel en onduidelijkheid onder de mensen, want Den Haag weet het ook allemaal niet en volgt als makke lammetjes de oordelen van een commissie vol mensen die het eigenlijk ook niet precies weten. Het is dus meer het nieuwe abnormaal waar we aan moeten wennen.

Dan hebben we nog de anderhalve meter samenleving, dus eigenlijk een soort van Joost samenleving, want als ik je zou tackelen kom je wel op die anderhalve meter 😏
Het is wel een tijd van bezinning geworden en kijken & praten we thuis veel over de nabije toekomst en wat we daarin willen bereiken. Wat we willen worden, wanneer we later groot zijn. Hoogste tijd om uit een ander vaatje te tappen en doelen te stellen, want doelstellingen geven richting aan het leven.
Kan je nu dus ook nog geen beeld geven van de toekomst, maar dat het goed gaat komen is voor ons een feit. We zullen het zelf moeten doen en gaan dat dan ook doen. De anderhalve meter zal spoedig verdwijnen, rond september komt er vast nog een 2e golf van griep voorbij, maar dan is het geen onbekende meer. Het nieuwe normaal zullen we nimmer omarmen en zodra het allemaal weer wat normaler is kom ik wel weer even bij je langs om gezellig bij te kletsen. Ach en wie weet volgend jaar weer te kermis en dan kom ik natuurlijk ook even proosten.

Hou je goed kleine, grote vriend me. Blijf je missen.

donderdag 14 mei 2020

Het Kut Corona Gedicht

Oh Corona, Oh Corona, hoe ben je hier toch aanbeland
Wat moet jij in godsnaam in mijn kleine kikkerland
Jij kut virus, ontstaan op die vieze markt in China
Waarom en wie reisde jij helemaal hierheen achterna

Oh Corona, Oh Corona, je doet mensen naar adem happen
Door jou valt er zelfs grof geld te verdienen aan mondkappen
Overal moeten mensen nu verder leven met de nodige bescherming
Enkel omdat jij zo nodig moest gaan reizen, jij ellendeling

Oh Corona, Oh Corona, je maakt ons ziek en aan het huilen
Nu leven we in een plastic wereld, welke wij graag willen ruilen
Ruilen voor gezondheid en voor een normaal virusloos leven
Helaas zal het nog even duren eer de wetenschap ons een vaccin zal geven

Oh Corona, Oh Corona, dit is echt een waar kut Corona gedicht
Geschreven door iemand die nog niet voor jou is gezwicht
Nimmer zullen wij vrienden worden en welkom ben je hier dus niet
Ik wil gewoon weer naar de kroeg of lekker uiteten voor kip met friet

Oh Corona, Oh Corona, je bent gewoon echt het aankijken niet waard
Oh Corona, Oh Corona, je bent gewoon echt het voelen niet waard
Oh Corona, Oh Corona, ik vind je gewoon echt een ontzettende klojo
Oh Corona, Oh Corona, je bent helemaal niks en nog lager dan een Desperado





dinsdag 12 mei 2020

Eigen land eerst

Volgens de laatste berichten heeft Spanje (of geflipte NL'ers in Spanje) bepaald, dat wanneer je naar het Iberisch Schiereiland bent afgereisd je bij thuiskomst in eigen land nog 2 weken in (thuis)quarantaine dient te gaan. Maar 'Who The Fuck Is Spanje'. Je mag dus wel naar die paellavreters afreizen, je geld uitgeven, mogelijk ergens corona oplopen, het nog even verder verspreiden in de aldaar reeds geopende horeca en dan gaan zij je wel even vertellen dat je in je eigen thuisland 2 weken binnen moet gaan zitten. Die zijn niet goed.

Ik ga mij daar dan ook verder niks van aantrekken, want voorlopig wordt het eigen land eerst en geen geld uitgeven in een land, welke ons Nederlanders sowieso al teveel heeft gekost. Nederland heeft al veel te lang gefungeerd als melkkoe voor bepaalde landen en in het bijzonder voor een land als Spanje. Dat "luie" land hangt al zo lang aan de uiers, dat het niet gek is wanneer die uier over niet al te lange tijd compleet droog gezogen zal zijn.

Wat betreft vakantie zijn er nog geen concrete plannen, maar mochten we er even tussenuit gaan dan is de kans groot dat we lekker in ons kleine kikkerlandje blijven. Beetje wandelen langs/door mooie Hanzesteden via evenzo mooie Hanzepaden en 's avonds genieten van de aldaar aanwezige horeca. Geld uitgeven aan de lokale horeca klinkt mij beter in de oren, dan het per anderhalvemetersamenlevingtransaviavlucht wegbrengen naar die Sangriazuipers. Gaat hem niet worden.

De toerismebranche zal het hier natuurlijk niet mee eens zijn, want aan de die vakanties binnen eigen grenzen verdienen de touroperators amper wat, dus deze zullen je stimuleren om z.s.m. een reis te boeken naar verre (verdere) oorden om daar te gaan genieten van zon, zee en zaligheid. Zij vangen hier wat meer commissie over en reis jij straks naar een bestemming alwaar ter plaatste nog de nodige corona regels van kracht zijn, de hotels nog smeriger als dat ze al waren, de horeca op halve kracht geopend is, terwijl diezelfde horeca d.m.v. een Europees reservepotje in leven is gehouden. Iets dat niet gold voor dat leuke cafeetje bij je om de hoek. Ja dat was me toch sneu voor de uitbaters die het tentje al jaren met veel plezier runden en je altijd warm begroetten bij binnenkomst. Daar waar je voor de zoveelste keer een verjaardag of ander feest vierde of lekker bezopen over de drempel struikelde tijdens kermis of carnaval.

In het buitenland kregen ze hulp vanuit Nederland en aangezien daar mogelijk (om onverklaarbare redenen) de voetbalcompetitie wel hervat mocht worden kunnen ze nog extra omzet draaien in de horeca d.m.v. het uitzenden van voetbalwedstrijden. In Nederland was daar geen plaatst voor en dus ging dat laatste beetje omzet van die leuke kroeg ook het putje in. De uitbater betaalde zich al de tyfus aan abonnementskosten voor FOX en dus was dat beetje extra aan inkomsten heel welkom en vooral belangrijk.

Wij gaan dus voor vakantie in eigen land en dan is het natuurlijk eerst even wachten tot alles weer een beetje "normaal" draait, want je moet wel ergens kunnen slapen, eten, drinken en schijten. Weet ook niet of het al aangeboden word, maar mogelijk dat we eerst ergens een cursus 'anderhalvemetersamenleving' gaan volgen. Dit zal binnenkort wel worden aangeboden, nadat het eerst bij OP1 of Jinek/Beau is aangekondigd door een hoogleraar 'anderhalvemetersamenleving' of een ware 'anderhalvemetersamenlevingscoach'. Wanneer wij dan goed geschoold op reis kunnen gaan we opzoek naar beschikbare hotels in leuke plaatsen alwaar nog wat horeca open is. Dat laatste is natuurlijk helemaal geen garantie, want naast dat de overheid misschien wel 40 - 50% van de Nederlandse horeca keihard de strot aan het omdraaien is, verneukt de medelander het ook nog eens grondig door massaal, bij het eerste de beste zonnestraaltje, het lokale park te bezetten. Zo gaat het niet werken luitjes, dus hou je nog even in, blijf thuis en duim aldaar mee voor de lokale ondernemers. Want blijven we dit gedrag volhouden, dan zit je ondernemende buurman/buurvrouw straks zonder centen thuis, enkel omdat jij niet thuis bleef. It's not rocket science.

Maar goed, het is aan jullie zelf om te besluiten naar welk oord je op vakantie gaat. Realiseer je enkel dat wanneer je straks kiest voor een land als Spanje, Portugal of Italie, je daar al dubbel & dwars je geld hebt uitgegeven voordat je nog een voet op de lokale bodem gezet had. Het moment dat je lekker genietend van je mojito een selfie maakt voor het thuisfront, je lokale kroegbaas een foto maakt van het te koop bord in de tuin en foto's upload voor de online verkoop van het interieur.

Fijne vakantie, hasta luego.