donderdag 2 januari 2014

Land der Verboden

Via dit schrijven wil ik een ieder alvast wijzen op de dagen die in 2014 komen gaan en dan heb ik het over de dagen met een bepaalde betekenis.
Over ruim een maand is het namelijk weer 14 februari en dus Valentijnsdag. Zo’n dag dat je misschien wel een anonieme kaart in de bus krijgt van een stille aanbidder of aanbidster. Leuk toch om zoiets te krijgen en te weten dat daar buiten iemand stiekem een oogje op je heeft, maar dit niet openlijk kenbaar durft te maken.
Nou mooi niet dus, het is gewoon een klote streek als iemand je dat flikt want vanaf die dag kan je gewoon niet meer normaal naar de mensen om je heen kijken. Wie weet is het wel je buurmeisje/jongen, collega of die allerbeste vriend of vriendin waar je al zo lang mee omgaat, maar nimmer met de gedachte dat hij of zij heimelijk verliefd op je is.
Dat hele Valentijn geouwehoer moet dus maar eens een keer over zijn en mocht iemand gek op je zijn dan moet het gewoon verplicht worden dat dit openlijk kenbaar word gemaakt. Ach en anders gewoon verbieden.

Later in ‘t jaar vieren we Pasen en dat is ook zoiets belachelijks. Overal zie je dan afbeeldingen van een aangeklede paashaas die met een mand vol paaseieren langs de mensen gaat om deze uit te delen.
Waarom moet die haas ten eerste kleding dragen en wat heeft een haas eigenlijk met eieren? Naar mijn weten zijn het over het algemeen kippeneieren die gebruikt worden en hoe komt die haas daaraan? Heeft hij zelf een kippenren en zo ja worden deze kippen wel goed verzorgt? Zijn het wel vrije uitloop kippen of zitten ze dag in dag uit op een kluitje in een veel te krap hok? Vreemd blijft ook dat die eieren beschilderd worden afgeleverd en wie doet dit trouwens, toch niet ook die kippen.
In het ergste geval zit er heel iemand anders achter dit hele gebeuren en word ook die haas slecht behandeld. Behalve met Pasen leeft het beestje in een hok van misschien niet groter dan 1 bij 1 meter en zonder ruimte voor een beetje beweging krijgt hij plots een loodzware mand op de rug gebonden en rennen maar. Verbieden dus dat hele Pasen.



Afgelopen Oud & Nieuw hebben er meedere arrestaties plaatsgevonden i.v.m. geweld tegen hulpverleners als brandweer, politie en ambulancepersoneel en dit zonder enige aanleiding.
We leven namelijk nu in een tijd dat we eerst een fikkie steken, dan wachten tot iemand de brandweer belt en zodra die zijn gearriveerd bedreigen we ze en als het even kan mishandelen we ze ook nog even.
Het gevolg is dat er politie aan te pas moet komen om de orde te herstellen en ach als die er toch zijn dan bekogelen we die toch ook gewoon met zwaar vuurwerk. Het voordeel hiervan is dat er altijd wel iemand gewond raakt en er dus een ambulance geregeld moet worden en tja dan pakken we die gasten ook nog even.
Rond de klok van 12 houden we ons dan even in, wensen we elkaar het allerbeste voor het komende jaar om niet lang daarna weer volkomen bezopen los te gaan op welke hulpverlener dan ook.
Gewoon belachelijk dus dat hele oud & nieuw en daarom pleit ik voor een verbod.

Over Zwarte Piet is voldoende gezegd & geschreven en dat geldt ook over die oude baardmans die rond de kerst kleine lilliputters al het werk laat doen, terwijl hij zich met zijn dikke reet in een veel te zwaar beladen arrenslee laat voortrekken door een paar van die arme rendieren.
Die arme beesten gaan op een gegeven moment zo ontzettend hard dat ze de grond niet eens meer raken en wij maar geloven dat ze kunnen vliegen.
Afschaffen en dus verbieden die hele handel.

Als laatste nog even over Sint Maarten, want dat is gewoon een groot zielig gebeuren waar kinderen zich huis na huis de longen uit het lijf moeten zingen voor een snoepje (als je tenminste mazzel hebt, want voor je ‘t weet stopt er zo’n mafkees een manderijn in je tas en daarvoor sta je toch niet te zingen) en als ze vermoeid en voldaan thuis komen zijn het de ouders die het snoep in beslag nemen om daarna doodleuk te zeggen dat je er en toe wel eentje mag nemen.

Pure vorm van geestelijke kindermishandeling en dus verbieden dat hele Sint Maarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten