vrijdag 22 februari 2013

Niet alle jongetjes worden groot.

Gisteren keek ik met wat vrienden naar een potje voetbal op de buis in een gezellig cafe te Diemen.
Ik genoot van 't gezelschap, een koud biertje en 't onderlinge gekibbel van een paar man die aan het biljarten waren.
Aan de bar zat een jong stelletje en voor wat ik er van kon zien is het goed mogelijk dat hij later nog een fijne nacht heeft gehad.

De wedstrijd waar we naar keken betrof de 2e van een 2-luik in de zogenoemde Europa League welke plaatsvond te Boekarest, alwaar Ajax een 2-0 voorsprong moest verdedigen om zo weer een ronde verder te komen.
Het team getraind door Frank de Boer bestaat vooral uit een stel jeugdige mannetjes, maar wel mannetjes met alweer een mooi aantal wedstrijden achter de rug.
Het team van tegenstander Steaua Boekarest (officieel genaamd: FC Steaua Bucureşti) bestaat uit wat oudere mannen met volgens de kenners iets minder talent die op de wedstrijd van vorige week tegen Ajax na sinds december geen partij meer hebben gespeeld.

Ondanks de 2-0 voorsprong had de trainer al gezegd dat er gewaakt moest worden voor de kracht van de tegenstander en dat Ajax nog niet zeker was van de volgende ronde waarin dan waarschijnlijk het Engelse Chelsea de volgende opponent zou zijn.
Je zou dus zeggen dat een gewaarschuwd mens voor 2 telt en dat de kleine jochies van Frank de Boer zich niet mochten verslikken in deze tegenstander, maar niets was minder waar want wat speelden ze slecht en ongemotiveerd.
Dit is dus iets waar ik met mijn (redelijk) gezonde verstand echt niet bij kan, want als je weet dat je maar 1 goal hoeft te maken om zorgeloos door te gaan en dan over niet al te lange tijd je kunsten mag vertonen in Londen dan ga je gewoon voor elke bal & kans.

Bij Ajax spelen veel kleine jongetjes met veel te grote bekken in de media over mooie grote clubs waar ze heen willen, maar qua niveau zijn ze slechter dan een team dat al ca. 3 maanden geen officiële wedstrijd heeft gespeeld.
Gisteren werden ze trouwens niet eens afgetroefd door een elftal, maar enkel en alleen door de nummer 14 van de tegenstander en als ze een beetje kennis van voetbal hadden gehad dan wisten ze dat je altijd moet uitkijken voor een speler met nummer 14 op het shirt.

Gisteren genoot ik dus van een gezellig avondje te Diemen, maar schaamde ik mij bijna 90 minuten lang om mij Ajax supporter te noemen.
Aankomende zondag staat de lastige wedstrijd tegen de Ooievaars uit de hofstad op het programma en eerlijk gezegd houd ik mijn hart vast qua de uitslag, want als ze de pubertjes van Ajax even onder druk zetten dan kan het nog wel eens een heel negatief resultaat opleveren voor het team van de Boer.
Een wedstrijd op Europees niveau mag best een keer verloren gaan, maar een wedstrijd tegen een club uit Roemenië die amper wedstrijdritme in de benen hebben mag gewoon NOOIT NOOIT NOOIT worden verloren.
Als ik de Boer geweest was had ik ze zonder te laten douchen terug laten lopen naar Amsterdam, zodat ze ruim de tijd hadden om hun zonden te overdenken.

Een groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten