maandag 2 januari 2017

Handen thuis

Mag het nog? Ja het mag nog t/m 06-01-2017 (Drie Koningen), dus bij deze de beste wensen. Behalve dan aan die laffe hond die het nodig vond om in een overvolle kroeg mijn vrouwtje te betasten. Helaas was het zo druk dat zij niet kon achterhalen wie de aanrander was en voor de sfeer en tevens zijn gezondheid was dit misschien maar goed ook. Ze is zelf niet de grootste, maar neem van mijn aan dat hij een behoorlijk pak rammel in ontvangst had mogen nemen. Daarna zou het mijn beurt zijn geweest en dan was er dus daadwerkelijk sprake geweest van een direct gevaar voor zijn gezondheid, want de betreffende graftak was 2017 gestart met minimaal 1 week AMC o.b.v. vloeibaar voedselverzorging.
Persoonlijk ben ik een groot fan van vrouwen, of om maar met de beroemde woorden van Hans de Booij te spreken 'Ik hou van alle vrouwen, mijn hart is veel te groot', maar aanraken doe je niet zonder toestemming en zeker niet op plaatsen waar je absoluut niets te zoeken hebt.
Maar blijkbaar zijn er dus nog steeds van die lulletjes die hier dus anders overdenken en mogelijk door de inname van de nodige alcohol (of andere genotsmiddelen) zich bevrijdt voelen van enige geremdheid of respect voor de vrouwelijke medemens.

Afgelopen jaar is er het nodige besproken binnen de Amsterdamse gemeenteraad m.b.t. zogeheten 'straatintimidatie', maar hier ging het dan voornamelijk om naroepen, fluiten en/of kwetsende seksistische opmerkingen en dus niet om handtastelijkheden. Nou is het natuurlijk verre van leuk om bepaalde termen naar het hoofd te krijgen en mogelijk in bepaalde gevallen ook beangstigend, maar te worden betast overtreft dit toch zeker. Helaas leven we nog steeds in een land waarin veel te weinig aandacht wordt besteedt aan dit soort zaken en dat is ronduit treurig te noemen. Soms hoor je dat iemand veroordeeld is vanwege ongewenste intimiteiten, maar dan betreft het toch veelal een geldboete of taakstraf, terwijl een tijdelijke opsluiting plus zeer hoge boete een beter alternatief zijn. Helpt dat achteraf niet dan zijn lijfstraffen een volgende stap. Eens kijken hoe de betreffende dader er over denkt na een goed pak slaag met de lange lat op de handen. Mocht justitie geen geschikte "beul" kunnen vinden, dan biedt ik bij deze graag mijn diensten aan.



Wat betreft de situatie thuis kan ik melden dat deze zeer rustig is ondanks bovenstaande gebeurtenis, maar wel is er een paar keer over gesproken. Het heeft haar dus niet geheel losgelaten en dat is meer dan begrijpelijk. Een volgende keer dat wij (of zij met anderen) in een uitgaansgelegenheid aanwezig zijn hoeft een kleine aanraking al voldoende aanleiding te zijn om escaleren. Mogelijk dat het dan enkel iemand betreft die door de drukte tegen haar aanloopt, maar toch en dat allemaal veroorzaakt door zo'n klojo die zijn vieze tentakels niet thuis kon houden tijdens oud & nieuw.
Gelukkig heb ik dus een partner met een ijzersterk karakter en is ze er de persoon niet naar om zich er door uit het veld te laten slaan, maar voor je het weet heb je te maken met angst en trauma's bij het betreffende slachtoffer. Kans is groot dat we nooit zullen weten wie de betreffende smeerlap was, maar een volgende (al hoop ik daadwerkelijk dat het nooit meer zal gebeuren) kan er vanuit gaan dat ik ook handtastelijk zal worden. Want enkel omdat je gewoon te lelijk, dom, simpel of zielig bent om aandacht te krijgen van een leuke dame, geeft je nog niet het recht om de mijne of die van een ander te betasten.

Ps: Mocht het tevens je bedoeling zijn geweest om onze leuke avond te vergallen, dan ben je hier zeker niet in geslaagd. We hebben voornamelijk veel gedronken, gegeten, gelachen, gezongen, gedanst en geproost met mensen die wel goede voornemens toonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten