dinsdag 28 augustus 2012

Sluitspier Talent


Enige tijd geleden een bezoekje gebracht aan de opnames van #DBSSW in Bitterzoet en enkel omdat het mij wel een grappig uitje leek o.b.v. aanbieding van de VARA.
Nu krijg ik over het algemeen al spontaan een verkrampte sluitspier wanneer ik het smoelwerk zie van Giel Beelen en als die ook nog gaat presenteren wordt 't er niet beter op.

Ook begreep ik weer voor de volle 100% waarom ik bijna nooit naar een optreden ga van een zogenaamd goede Nederlandse artiest. Natuurlijk zitten er wel juweeltjes verscholen in de Vaderlandse muziekwereld, maar die ontdekken zichzelf of worden door een andere grote artiest ontdekt en niet door een op aandacht geilende radio DJ.
Ik ben er voor 99,9% van overtuigd dat die Beelen zijn eigen programma's opneemt, bij thuiskomt het gelijk terugkijkt en luisterd en dan even lekker aan zichzelf gaat zitten. Echt FUCKING geil Giel (Tja, je vader had bij aangifte na je geboorte de middelste letters per ongeluk verwisseld).

Leuk programma hoor dat #DBSSW maar als daar nou een topper tussenzit dan houd dat toch echt in dat de Nederlandse muziekwereld gedoomd is te mislukken.
Natuurlijk mogen ze straks weer opdraven bij De Wereld Draait Door (oftewel DWDD), in de tent op Pinkpop (of in het meest ergste geval op het hoofdpodium vlak voor afsluiters Trijntje Oosterhuis & Alain Clark) en aan het einde van 't festival seizoen nog even met zijn allen op Lowlands.

Alles wat tot nu toe in Nederland is doorgebroken via onzinnige talentenshows is sinds die tijd in stand gehouden via vriendjespolitiek en niet op basis van daadwerkelijk talent. Je mag komen opdagen in allemaal programma's, krijgt desnoods je eigen reis, mode of kookprogramma en in het ergste geval wordt je een bekende Nederlandse TV-Makelaar. Ooh dat wisten jullie nog niet, maar als ik zo de Nederlandse TV mag geloven hebben alle zogenaamde artiesten & wannabe BN'rs tegenwoordig verstand van onroerend goed en gaan ze jou na een bescheiden hitje op Sterren.nl of Tros Muziekfeest op het plein wel even vertellen hoe je dat huisje kan verkopen terwijl er al 5 jaar een Te Koop bord in de tuin staat zonder ook maar 1 kijker.

Rock 'n Roll is Dead? Nou in Nederland scheelt het niet veel meer.
Een Groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten