donderdag 4 oktober 2012

We lachen, maar huilen ook samen


Van de week spraken we weer even kort aan de telefoon om nog wat kleine zaken te bespreken m.b.t. de viering van mam's 60e verjaardag.
Hier kijken we naar uit en gaan er een gezellig avond van maken, lekker eten en hopelijk veel lachen.
U vertelde dat jullie overdag op bezoek zijn geweest bij Uw broer en dat het maar blijft tobben qua gezondheid.
Op een gegeven moment viel er even een stilte en hoorde ik U snikken, want het valt gewoon zwaar en 't is emotioneel.
Het harde is dat we aan de ene kant machteloos zijn, maar aan de andere kant kunnen we ook zorgen voor mooie momenten door te steunen en hem mooie momenten te bezorgen.

Een paar weken geleden stonden we met zijn 4en vliegtuigen te spotten langs een aantal banen van Schiphol en ondanks dat we de landing misten van de nieuwste Airbus hadden we toch een mooie middag, lachten we om wat grappen en pakten we nog even een lekkere ongezonde snack bij de Mac en dronken een bakkie koffie.
Soms stond ik er een beetje stil bij, deed een paar stappen naar achter en zag hoe jullie genoten. Hier genoot ik dan weer van en heb deze middag dan ook opgeslagen als een mooie herinnering.

Door het jaar heen komen dagen voorbij met een speciale betekenis (moederdag, vaderdag, dierendag, verjaardagen, dagen van herdenking) maar zolang we elkaar elke dag kunnen steunen, met elkaar kunnen lachen & huilen is voor mij elke dag speciaal en van grote betekenis.
We zijn een goed zooitje bij elkaar, lachen met elkaar en op zijn tijd huilen we ook samen.
Uw blijdschap is ook mijn vreugde, Uw verdriet zijn ook mijn tranen en ik ben er trots op dit met Uw te kunnen delen.

Een lach & traan.
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten