maandag 15 oktober 2012

Zeiknat beleef je de sfeer pas

Volgens Directeur Betaald Voetbal Bert van Oostveen is de KNVB helemaal klaar met de Rotterdamse Kuip als het aankomt op wedstrijden voor het Nederlands Elftal en misschien ook wel de jaarlijkse Bekerfinale.
Er is namelijk geklaagd door de verwende supporters van het Nederlands Elftal, daar zij liever een A La Carte menu wensen tijdens een wedstrijd, minimaal een tafel voor 4 personen en prive biertap aangesloten op elke stoel.

Oranje supporters zijn namelijk geen echte supporters, maar meer een stel verklede apen die bij gebrek aan wekelijkse optredens van de Toppers gekleed in oranje overal of leeuwenpak hun heil zoeken bij een matig potje interland voetbal.
Ik ben geen supporter van het Ned.Elftal en puur omdat ik er niks mee heb en ook absoluut niet geassocieerd wil worden met een stelletje boeren die een paar keer per jaar van vrouwlief even stoer mogen doen.
Lekker de debiel uithangen in een grote Nederlandse stad, lopend op oranje klompen, een oranje toeter op je hoofd en op beide wangen een prachtig geschimkte Nederlandse vlag, nee dat is niet aan mij besteed.

In de wereld van de Bikers spreekt men over zogeheten 1%ers en dit zijn zij die zich niet aan de standaard regels houden en puur leven voor het clubbestaan. Dit gebeurd door elkaar door dik en dun te steunen, de kleuren van je club te dragen in je hart en waar nodig te strijden voor je club & stad. Stand Your Ground.
Als we dus even een makkelijke splitsing maken in de wereld van voetbal en supporters dan zijn wij clubsupporters de 1%ers van het voetbal en alle het andere behoort tot de burgelijke 99%.
Een beetje clubsupporter is dan ook wel het nodige gewend en daartoe behoren ook regelmatig embarmelijke omstandigheden zoals 90 minuten lang je club steunen in regen, wind, hagel en sneeuw en lang wachten op een lauw broodje worst of koude friet.

Dit is dus voor de verwende volgers van 't Nederlands Elftal absoluut NOT DONE en omdat er dus geen luxe was in de Kuip ten tijde van Nederland - Andorra wil Bertje van Oostveen het liefst geen interlands daar meer laten plaatsvinden.
Zelf ben ik een Ajaxsupporter (Ajacied) dus waarom zou ik mij druk maken over het stadion van "onze" rivaal, nou puur omdat dit een belachelijke beslissing zou zijn die iedere ECHTE supporter aangaat.
Nog even en dan klagen er paar van die Oranje Josties over lelijke harde stoeltjes en voor je het weet kom je zondag het stadion in en is je stoel van oranje pluche voorzien. Een ander gaat klagen over tabak en alcohol gebruik en kan je straks alleen nog een dropsleutel en Wicky krijgen.

Ten tijde van mijn verblijf in Engeland eind jaren '90 bezocht ik regelmatig wedstrijden in de diverse divisies aldaar en dat was puur genieten. Een wedstrijdbezoek bestond uit een belabberde hete bak slappe pleur, een half uur wachten op een halve liter (vanuit het blikje in de beker geschonken of geschonken via tergend langzame tap) Lager, een gloeienhete steak, minced of chicken pie en veelal een nat pak vanwege de vele regenval.
Ik noem dit de puurste vorm van voetbalerotiek en ook de enige manier om voetbal echt te beleven, dus als je hier niet tegen bestand bent dan heb je gewoon niks in een voetbalstadion te zoeken.
Vanaf dag 1 kots ik persoonlijk op stadions als de Arena en Gelredome waar de sfeer veelal ver te zoeken is, het geen enkele vorm van voetbalromantiek uitstraald en je jezelf meer voelt als theaterbezoeker dan als voetbalsupporter.

Dus voor al die burgerlullen die er af en toe zo nodig op uitmoeten om het Nederlands Elftal van enige support te voorzien heb ik nog wel wat tips:
- Ga naar je lokale Blokkerfiliaal en koop voor minder dan €2- een poncho (veelal ook Oranje beschikbaar).
- Wil je niet te lang wachten op je broodje worst ga dan ten tijde van de wedstrijd even snel langs 't verkooppunt (over het algemeen mis je dan toch geen ene reet van het veelal belabberde Interlandvoetbal).
- Gaat dit je ook niet lukken, blijf dan gewoon lekker thuis of ga voortaan je tijd verdoen bij heerlijke burgelijke bridgewedstrijden.
De conclusie is namelijk heel helder & simpel, jullie horen hier niet thuis. Jullie zijn geen voetbal supporters, maar mislukte carnavalhooligans die willen beslissen wat er allemaal moet gebeuren in 90 minuten, maar wel in de 70e minuut snel naar de auto gaan om maar niet in de file te belanden.

Een Groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten