zondag 18 november 2012

Lastige Ego's en een geirriteerde testikel

Zaterdagochtend 17-11-2012 begon de dag als vele zaterdagochtenden daarvoor, met een lekker relaxed ontbijtje, radio2 op de achtergrond en online het laatste nieuws doornemen.
Weekend betekend natuurlijk voetbal en dus mocht een kijkje in de nodige voorbeschouwingen niet ontbreken, want je wilt toch enigszinds voorbereid zijn op datgeen mogelijk komen gaat later op de dag of de zondag erna.

Ergens zag ik een voorbeschouwing over ADO - PSV en dat kan natuurlijk kort en krachtig worden ingekort tot winst voor PSV, daar clubs als ADO zich alleen maar kunnen opladen als aartsvijand Ajax (ja volgens mij zijn wij dat zelfs van Heracles, Zwolle, RKC, etc.) op bezoek komt.
Ook voor de wedstrijd van Ajax zelf tegen VVV is het makkelijk voorbeschouwen, want Ajax zal winnen en VVV na 90min te hebben verdedigt puntloos 300km terugreizen naar het Limburgse land.
Normaal gesproken zou een voorbeschouwing je moeten trikkeren om naar een wedstrijd toe te gaan of in ieder geval naar te kijken, maar tegenwoordig is het als journalist gewoon makkelijk want je hebt gelijk de nabeschouwing ook klaar.

Zeker dit seizoen zijn de meeste wedstrijden in de Eredivisie het aankijken niet waard en lopen de meeste spelers sinds augustus al met een verlangen naar de winterstop in hun hoofd rond op het veld.
In de media verkondigen ze allemaal na 1 redelijk geslaagde actie dat ze misschien al wel klaar zijn voor een stap naar een grote Europese competitie en wachten ze liever nog even met het zetten van hun handtekening onder een nieuw contract bij de club die ze momenteel week in week uit een kans geeft.
Bij Ajax loopt momenteel een "eeuwig" talent rond genaamd Eriksen en als we iedereen met een beetje voetbalverstand mogen geloven is de beste jongen de belofte voor de toekomst.
Vertaald naar de gesproken taal bij Ajax betekent dit dus dat we praten over een mogelijke verrijking van ca. 15 tot 20 miljoen tijdens de eerst volgende transferperiode.

Eriksen is al een paar jaar het talent bij Ajax, maar het lijkt mij toch dat het stempel talent na uiterlijk 2 seizoenen passe is en dat het er zeker op Eredivisieniveau al uit had moeten komen.
Hij heeft echt wel wat leuke acties gemaakt, maar zijn aandeel is voor een talent gewoon te mager en als je dan het lef heb om te melden dat je voorlopig nog niet op een contractverlenging zit te wachten, dan hoort de Boer gewoon kort maar krachtig een plekje op de tribune voor je te reserveren.
Het zou een goed voorbeeld zijn voor types als Viktor Fischer die ook al wist te melden dat hij nog wel "even" bij Ajax zal blijven. Hoeze, nog wel even bij Ajax blijven?
Het zijn gewoon allemaal verwende pestventjes die ipv van dagelijks op hun playstation samen met Messi in een elftal te spelen beter eens het nieuws kunnen gaan volgen.
Iedere dag verdwijnen er honderden tot duizenden banen, komen hardwerkende mensen in zwaar financieel weer terecht door een lage uitkering, bijstand en/of hypotheeklasten en dan zegt zo'n tiener dat hij nog wel even wacht om te tekenen voor duizenden Euro's per maand.

Natuurlijk zal ik het allemaal wel verkeerd zien en kan ik beter een voorbeeld nemen aan Frank de Boer die wel tevreden was na de 2-0 tegen VVV zeker met het oog op 't Europese treffen met Dortmund komende week.
Ach ja de trainer ziet het veel beter en veel positiever, want zijn jongens heb hard gewerkt (we hebben het hier verdomme over ca. 90min. tegenover minimaal 8 uur per dag / 5 dagen per week die Jan de arbeider staat te zwoegen voor een mager loontje) en 3 punten in eigen huis houden is een prima resultaat.
Ik heb de wedstrijd van minuut 1 tot minuut 94 gezien en ondanks dat Ajax het meeste balbezit had, was het veelal matig tot slecht wat er getoond werd.
Boerrigter redde zijn avond door een vrije trap er netjes in te schieten, Eriksen speelde voor de zoveelste keer een ongelukkige wedstrijd, Moisander strooide met de ene na de andere verkeerde pass en aan een volkomen belachelijk uitziende schijnbeweging te zien speelde Lukoki met een geirriteerde rechter testikel.

Na de wedstrijd ging ik per OV weer richting huis wetende dat er niet veel later een stel snotneuzen in hun bolides naar huis rijden en zich geen enkele zorgen maken over hun getoonde prestaties, want het salaris komt toch wel weer rijkelijk binnen aan het einde van de maand.
In de voetballerij wordt het tijd voor oude tijden met prestatiecontracten op 0-uren basis. Na 90min. kijken wat je gedaan hebt, hoeveel balbezit, voorzetten, teamwork en eventueel hoeveel goals. Slecht gespeeld is slecht betalen en goed gespeeld is goed betaald.
Het wordt hoog tijd dat die lastige, verwende Ego's maar eens gaan beseffen dat half werk voor een ruim salaris bij lange na niet voor iedereen is weggelegd en dat er veel mensen onderweg zijn naar een sobere, koude Kerst.

Een groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten