vrijdag 4 januari 2013

Nog Niet Heilig Overtuigd

Sinds kort is het mogelijk om je te laten ontdopen via de site ontdopen.nl alwaar je persoonlijke gegevens kan invoeren, dan een aantal brieven kan genereren en deze ondertekend dient op te sturen naar een aantal instanties.
Waarom zou je jezelf laten uitschrijven als katholiek is dan dus de vraag en de reden is niet zo moeilijk, want de katholieke kerk vraagt, nee ik bedoel schreeuwd er bijna om dat haar volgelingen zich laten ontdopen.
Bijna iedere week tot maand komt dat akelige mannetje dat zich de Paus laat noemen met akelige opmerkingen over onder andere homoseksualiteit en andere onderwerpen die ze gewoon een keer met rust moeten laten.

Ondanks dat ik kort na mijn geboorte gedoopt ben (ik kan mij er zelf niks meer van herinneren en heb er ook absoluut niet mee ingestemd) ben ik nimmer een gelovig mens geweest waar het neerkomt op de bijbel en de katholieke kerk.
Al behoorlijk wat jaren zie ik mijzelf als een atheist en verafschuw ik geloven, daar ze in mijn ogen enkel zorgen voor wereldwijde chaos en oorlog.
Waar het de katholieke kerk betreft is ook het reeds ruimschoots bewezen kindermisbruik door die heilige boontjes achter het altaar een te smerig voor woorden gebeuren en alleen al daarom mogen ze de kerken en Vaticaan wat mij betreft vandaag nog met de grond gelijk maken.

Mocht ik een acceptabele leeftijd behalen van zo'n 85 jaar dan ben ik nu dus al over 1/3 van mijn geleende tijd heen en in die reeds genoten jaren zeker niet altijd een heilig boontje geweest, maar ik heb er dus ook nooit voor gekozen om tot die schijnheilige groepering te behoren.
Nu is er dus de mogelijkheid om je te laten ontdopen en sinds dit mij ter oren kwam zit ik hiermee toch behoorlijk in mijn maag, want als ik ervoor zou kiezen dan wil ik dat ook echt op alle mogelijke gebieden in orde maken.
Wat is nu het geval, ik ben naast te zijn gedoopt ook zo rond mijn 7e a 8e levensjaar genaderd tot de Eucharistie d.m.v. mijn 1e Communie en naast de diverse kerkelijke verplichtingen heb ik die dag ook de nodige presentjes ontvangen van mijn familie.

De 1e Communie maakt samen met 't doopsel en Vormsel deel uit van de initiatiesacramenten en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.
Anyway ik kreeg dus ook cadeaus op de dag van mijn 1e Communie en daar was ik als jochie van zo'n 8 jaar oud natuurlijk ontzettend blij mee en zal dus die dag de kerk, het geloof en al zijn volgelingen als iets zeer positiefs hebben ervaren.
Maar ja wat wil je ook op die leeftijd, want je weet nog niet eens wat schaamhaar is, meisjes zijn nog steeds super stom, je speelt oorlogje met je vrienden en je verzameling dinky toys is zo'n beetje je belangrijkste bezit in het leven.
Als ik dus iets doe in het leven wil ik het goed doen en zal dus nu moeten achterhalen wat ik die dag van wie heb gekregen, deze goederen ergens proberen terug te vinden en ze weer terug te bezorgen bij diegene die mij er destijds mee opgezadeld heeft.

Met andere woorden, om mij te laten ontdopen zal ik mij dus eerst op een soort van pelgrimstocht moeten begeven zoekende naar die verschillende heilige kralen en op voorhand geloof ik al niet dat ik hierin zal slagen.
Voorlopig kan ik dus alleen maar concluderen dat ik geen volgeling ben van het katholieke geloof of welk ander geloof dan ook en dat ik sinds ik weet van de mogelijkheid tot ontdopen deze optie als een zwaar houten kruis op mijn rug & schouders met me meedraag en ben ik er heilig van overtuigd dat het nog wel even duurt eer ik een besluit zal hebben genomen.

Een Groet (geen zegen),
Ruud




Geen opmerkingen:

Een reactie posten