zaterdag 5 december 2015

Amsterdamse Wateren

Hij was al even zoek, na in de vroege ochtend te zijn verdwenen. Kon niet slapen en ging even een frisse neus halen en sigaret roken.
Was het zijn laatste sigaret of rookte hij er nog een paar die ochtend? We zullen het niet weten en belangrijk is het ook niet.
Hij is er niet meer en laat een rouwende verloofde, familie en vrienden achter.
Een kledingstuk gaf geur af, de hond pikte het op en niet heel veel later werd hij levenloos ontdekt in Amsterdamse wateren.
Het zijn die Amsterdamse wateren die zo ontzettend geliefd zijn bij de vele toeristen die Amsterdam aandoen tijdens vakantie, weekendtrip of vrijgezellenfeest.
Het zijn die Amsterdamse wateren die zo'n aantrekkingskracht hebben op de vele toeristen, die ze graag per rondvaartboot verkennen.
Het zijn die Amsterdamse grachten die al in diverse liederen zijn geƫerd en waaraan menig Amsterdammer zijn/haar liefde heeft verklaard.
Het zijn ook die Amsterdamse wateren die naast veel vreugde voor veel verdriet hebben gezorgd, want ze hebben het nodige leven genomen.
Een paddo hier, lijntje daar of gewoon beneveld door moeder alcohol zijn vele toeristen, urinerend of niet, al voorover gekukeld om er niet ademend meer uit te worden gevist.
Toeristen komen en gaan om bij thuiskomst te vermelden dat ze Amsterdam hebben overleefd na een weekend van sex, drugs en rock & roll.
Sommige komen en blijven, want Amsterdam bleek toch een te groot obstakel op wat voor manier dan ook.
Zij kwamen in aanraking met het Amsterdam dat geeft, maar ook zeker niet te beroerd is om te nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten