dinsdag 8 december 2015

Het nieuwe Amerika

Amerika, wat is dat eigenlijk voor een stuk van de wereld?
Ooit leefden daar de zogeheten 'Native' Americans, maar toen kwamen de Europeanen even op bezoek.
Resultaat is even een 'grote schoonmaak' en toen was het van de blanken en mochten de 'Roodhuiden' vanuit hun hok (ook wel reservaat genoemd) toekijken hoe diezelfde blanken er een potje van maakten.
De Native hadden niet te klagen over giften van de blanken, want ze werden maar al te graag beloont met alcohol en drugs. Ach ja die mensen verveelden zich anders ook maar.

Wanneer er sprake is van een Wereldtop 6, 8, 12, 20 of mijn part 100 is het altijd Amerika dat als eerste uit de bus komt rollen als leidende factor, maar waarom in godsnaam eigenlijk?
Je hoeft maar naar de gemiddelde Amerikaan te kijken om te realiseren dat ze veelal zo dom zijn als het achtereind van een koe, al doen we hier misschien het achtereind van de koe te kort mee.
Ze zijn dik, hebben geen idee hoe groenten & fruit er uit zien, noemen een sport die met handen wordt uitgevoerd 'Football', rouwen om ieder slachtoffer welke is omgekomen bij een schietpartij, maar lopen rustig een minuut later een winkel in om een wapen te kopen. Leve de NRA.

Amerika, ook wel het land van de onbegrensde mogelijkheden en land van de vrijheid genoemd, maar als puntje bij paaltje komt is het zo begrensd als maar kan en is er van vrijheid geen enkele sprake.
Iedereen die commentaar levert op het wapenbeleid in de USA wordt net zo hard als een ieder die de woorden 'gezond eten' in de mond neemt, met pek en veren het land uit gejaagd.
Als die lieve clown zegt dat fast food ook gezond is dan is dat zo en als mijn buurman een pistool koopt, dan ik ook.

Misschien moeten we de Amerikanen maar gaan evacueren naar minder fijne oorden, waar armoede en geweld heersen. De onderdrukte bevolking aldaar zullen we verhuizen naar Amerika, want daar is dan ruimte genoeg en geven we een 'nieuwe' bevolking de kans om er wel een hoopgevend land van te maken onder toezicht van de Native, die eindelijk hun land terug krijgen.
De Yanks hebben ruimschoots de tijd gehad om er iets van te maken, maar keer op keer lukt het ze toch niet en blijven ze hangen in waanbeelden die ze op school en thuis beloofd worden, terwijl de Stars & Stripes fier wappert aan de veranda.

Al jarenlang vechten de Amerikanen vanuit hun strategische basis Hollywood tegen buitenaards kwaad en iedere keer weten ze te winnen en dat terwijl zij zo nodig als eerste natie een vlag op een andere planeet moesten planten. Niks geen toestemming gevraagd of vriendelijk contact gezocht, maar gewoon landen met die raket en planten maar die Star & Stripes.
Jarenlang heb ik gehoopt dat het ET en consorten zouden zijn die eens flink een rekening kwamen vereffenen met die laffe Amerikanen, maar ik ben bang dat ook zij hun handen niet willen branden aan dat rare volk.
Dus rest Europa niks anders dan actie te ondernemen en Amerika vrij te maken voor de die vele vluchtelingen. Europa heeft al veel gedaan qua opvang en nu is het tijd voor de Yanks om ruimte te maken. Niks geen grenzen dicht voor Moslims meneer Trump, maar grenzen open voor uitvoer van je eigen domme en bekrompen bevolking. Het is nooit en te nimmer jullie grond geweest.

Nu zullen sommige zeggen 'en Rusland dan', maar daar lijkt het altijd wel winter en om die vluchtelingen nou direct weer in de kou te zetten lijkt mij ook geen teken van vriendelijkheid.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten