zaterdag 5 december 2015

Zorg

Donderdag 03-12-2015.

De nieuwe plaat van Coldplay wordt links en rechts compleet de grond in geboord en naar mijn mening geheel terecht. Het is al jaren een band met een nepgeluid gejat van veel wel artistieke bands / artiesten.
Toch zal de band straks kunnen teren op een zo goed als geheel uitverkochte tournee. Ach ja, wie is er hier nou verkeerd bezig zal de band denken.
Vanaf vandaag kun je voor ca. 3 weken terecht in het pop-up restaurant van DWDD op het Westergasterrein te Amsterdam. Het betreft een campingtent alweer je diverse 'lekkernijen' kunt eten die eerder in de studio zijn bereid & gepresenteerd door chef-kok Robert Kranenborg.
Eigenlijk is dat hele DWDD, net als zo'n beetje als alles van Coldplay, een compleet uitgemolken concept. Constant dezelfde vriendjes van Mathijs van Nieuwkerk aan tafel, veel slappe hipster bandjes die een minuut muziek mogen spelen op de buis, ene Dijkshoorn aan een tafeltje die als hij gewoon 'poep, pies, piemel, kutje' roept al de lachers op zijn hand heeft.
Toen kwam DWDD draait buiten, met veel te dure kaarten voor al die simpele artiesten die eerder in het programma mochten spelen, gevolgd door een DWDD museum en nu dus het DWDD restaurant.
Net als het nieuwe Coldplay album is het dus eigenlijk helemaal niks, maar zal het wel weer uiterst succesvol zijn, qua bezoekersaantallen.
Ach ja, wie is er nou verkeerd bezig zal Mathijs denken.
Thuiszorgorganisatie TSN heeft uitstel van betaling aangevraagd en nu dreigt er, door een mogelijk faillissement, een massaontslag van zo.n 12000 medewerkers.
De directie (de maatpakken en stropdassen) die niet eens weten wat thuiszorg inhoudt valt hier natuurlijk niet onder en zijn allang onder gebracht in een andere BV of constructie. Salaris weigeren zij in te leveren, want dat hebben ze toch eerlijk en zelf verdiend door hard te vergaderen.
De medewerkers van TSN worden ondertussen gekort op hun inkomen en het ergste van alles is dat de hulpbehoevenden straks helemaal geen hulp meer krijgen.
Gemiddelde medewerker van TSN houd straks niet eens meer voldoende geld over aan het einde van de maand om het laatste album van Coldplay te kunnen kopen, terwijl de directie verlekkerd zit uit te kijken naar de volgende gang die Chef-Kok Robert Kranenborg straks zal uitserveren.
Vergis je natuurlijk niet, want dit gebeurd niet in die campingtent te Amsterdam, maar mogelijk eerder in een skybox van de Arena tijdens een optreden van Coldplay.
Ach ja, wie is er nou verkeerd bezig zal de directie van TSN denken.
Hartelijk donderdag en zorg er maar voor dat je in de toekomst niet al teveel zorg nodig zal hebben, want bepaalde maatpakken zorgen er wel voor dat er straks geen zorg meer is. Zeer zorgelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten