zaterdag 5 december 2015

Pure Wodka

Ze zaten al op het terras toen wij daar vlak naast gingen zitten, 2 jongen blonde dames in de bloei van hun leven.
Dankzij de hoog opgehangen terrasverwarming was het zeer aangenaam zitten en al snel waren wij voorzien van een drankje.
Tussen de jonge meiden en ons in nestelde de kroegtijger zich in een, naar zijn gevoel, gewenste houding om zodoende goed in de gaten te houden of er misschien iets te bedelen viel.
De meiden bestelden nog een drankje en tevens werd er niet veel later een ruim bittergarnituur op hun tafeltje gezet. De kat had in gedachten de kipkluifjes al soldaat gemaakt.

Het fijne aan terrassen is dat je vaak lekker ongegeneerd mensen kan kijken en gesprekken kan afluisteren. U mag mij hier voor veroordelen, maar in gedachten weet u dat dit ook voor u zelf geldt. Het zit gewoon in ons om te willen weten wat de ander doet of denkt.

Ze spraken over liefde, familie, feesten en hoe moeilijk het leven was op jonge leeftijd, een tijd die al redelijk ver achter mij ligt.
Ze lieten de bediening lopen alsof ze die avond enkel voor hun aan het werk waren, nog een schaaltje chilisaus, oh en ook nog sambal, hebben jullie ook servetten, etc.
Ze vergaten bijna om nog een drankje bij te bestellen, want dat half gevulde glas wijn was warm geworden, dus liever voor de een vaasje pils en voor de ander een pure wodka.
Puur was geen probleem, want ze had toch nog een glas met iets dat leek op water op tafel staan. Prima om de pure wodka in ieder geval mee te verdunnen.

De een was aan het woord, zij van het vaasje pils, en de ander leek steeds meer moeite te hebben met luisteren en concentreren, zij van de pure wodka.
Toen 'vaasje' op een gegeven moment aan 'wodka' vroeg of het ging, kwam het hoge woord er uit, want ze was al een halve week aan de zuip en de wodka viel haar erg zwaar.
Het was een borrel hier, feestje daar en gezellig drankje voor de buis om even bij te komen van de borrel en het feestje.
'Maar waarom bestel je dan ook een pure wodka', wilde 'vaasje' weten, nou dat was enkel en alleen omdat 'vaasje' ook nog wat besteld had. Tja, je wilt natuurlijk niet achterblijven als stoere jonge meid.

De kat dacht er het zijne van, de kip was op en mocht hij nog iets ontvangen van de meid naast hem, zou het waarschijnlijk niet meer zijn dan een lading braaksel. Wegwezen dus.

Wij dronken ons drankje op om, na te hebben afgerekend, onze wandeling richting huis te vervolgen.
Een ervaring rijker en lekker opgewarmd met dank aan de terrasverwarming.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten