dinsdag 15 mei 2012

En we blijven lekker lenen en niet betalen.

Nederland zit in een recessie, Nederland zit niet meer in een recessie en dan toch zitten we opeens wel weer in een recessie.
Elke dag is er wel ergens een nieuws item te vinden m.b.t. de laatste info over de recessie en als het aan ons demissionair kabinet ligt dan trekken we lekker ff overal de broekriem zo strak aan dat ademhalen straks niet eens meer mogelijk is en dan zijn we dus nog verder van huis.

De burger zal namelijk moeten boeten voor de fouten van grote bankiers, maar het ergste is nog dat veel “eerlijke” burgers moeten boeten voor de kooplust van veel achterlijke medelanders die constant lopen te graaien, maar nog geen nagel hebben om hun eigen reet te krabben.
Niet alleen Nederland, maar overal ter wereld lopen er namelijk van die zotte graaiers rond die alles willen hebben wat er op de markt is en natuurlijk om niet achter te blijven, dan ook maar gelijk van alles het allernieuwste dat er verkrijgbaar is.

Of het nu op mijn werk is, in de buurt of op TV je ziet gewoon van “Ooh John Williams, mijn dubbeltje moet op zijn kant” gezinnen voorbij komen, die compleet platzak zijn en niet eens meer weten hoe ze het hoofd boven water moeten houden.
Nou dan komt dus ene John Williams jullie allemaal helpen en adviseren hoe je wel je leven zou moeten leiden. We hebben het hier dus over gezinnen die minimaal over het volgende beschikken:

-          Auto
-          Mobiele telefoon (smartphone) per persoon
-          Breedbeeld LCD/LED of plasma 3D tv inhuis
-          Extra tv in iedere kamer
-          Minimaal 1 tot 2 pc’s in huis
-          Kleding van merken die niet voor minder dan €100,- in de winkel ligt

Op zo’n moment zullen John en side kick een invertarisatie opmaken van al datgeen er de deur uit moet om weer een beetje te kunnen ademen en dan zie je de smoelen vertrekken bij die achterlijke idioten met een uitdrukking van;”huh, dat hadden wij zelf nimmer kunnen bedenken”.
Die gasten snappen dus niet dat er extra kosten bijkomen wanneer ze hun hele huis inrichten via afbetalingsregelingen bij bv. Mediamarkt, Ikea of de lokale autodealer en in sneltreinvaart zakt Nederland steeds verder in een bodemloze put genaamd Recessie.

VRT TV1 zond zondag 13-05-12 weer een aflevering van Planeet Kuifje uit en hieronder andere een korte documentaire over Bruce die vanaf het Micronesische eiland Guam nieuwsberichten uitzend naar de verste eilanden. Ook zorgt Bruce voor netwerken zodat de bewoners van deze verste eilanden in geval van nood kunnen communiceren.
Om zijn doel te bereiken trok Bruce op een gegeven moment de verre wereld in om elders een zendmast te plaatsen en zittende in een kano die hem verder het praktisch onbewoonde eiland invoerde sprak hij de woorden die mij als de mooiste muziek in de oren klonken; “hier is geen geld, er is namelijk niks te koop en dus is er ook geen geldprobleem”.
Misschien dat ik Bruce eens ga proberen te bereiken opzoek naar een bestaan zonder al die geldwolven en achterlijke graaiers om mij heen.

Een groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten