vrijdag 11 mei 2012

Onlangs overleed Levon Helm drummer & zanger van The Band en op 10-05-12 werd er in EYE Amsterdam The Last Waltz vertoond.
The Band gaf dit optreden op 25-11-1976 in Winterland Ballroom te San Francisco en naast eigen liederen werden zij op het podium bijgestaan door grootheden uit de Mondiale muziekwereld zoals o.a. Neil Young, Dr.John, Joni Mitchell, Van "The Man" Morrison, Muddy Waters en natuurlijk Bob Dylan.

Ik las kort na het overlijden van Levon over deze avond in EYE en gaf dit ook aan bij mijn vriend en favoriete barman te Amsterdam Jan van Doorn, want het leek mij zeker leuk om hier heen te gaan en te genieten van bijna 2 uur aan prachtige beelden en muziek.
Wanneer je namelijk luisterd naar The Band dan wordt alleen maar duidelijker hoe groot de muzikanten vroeger waren tegenover veel van de hedendaagse eendagsvliegen die door diverse radiostations worden bestempeld alszijnde grote namen en fantastische singer-song writers.
The Band zelf is van grote invloed geweest voor vele andere grote namen en nog steeds hoor je veel van hun invloeden terug wanneer je luisterd naar de muziek uit de huidige tijd.

Wat ik persoonlijk mooi vind aan muziek en liefhebbers van muziek is dat het je leven zo ontzettend kan verrijken en je er eindeloos over kan praten, naar kan luisteren en het je vaak plezier en/of troost biedt.
Zelf zag ik het daglicht begin 1977 het jaar dat een andere grootheid uit de muziekwereld genaamd Elvis Presley helaas veel te vroeg overleed en ik heb de 60ties en 70ties qua muziekstromingen dus nooit bewust meegemaakt, maar in de jaren daarna heb ik door goed te luisten en zoeken het nodige ingehaald en veel van de artiesten uit die periode in mijn hart gesloten.

Op 10-05-12 werd het toch nog een latertje ondanks dat de film/documentaire om 23:00 was afgelopen, want na de vertoning was het nog even gezellig napraten onder het genot van een koud biertje samen met Jan en Rikky van Doorn.
Beide zijn een aantal jaren ouder dan mij en dus ook daar valt er voor mij qua kennis weer veel te leren en genieten (waarvoor dank heren) en dit geeft mij enkel een nog grotere push om nog veel meer in de wereld van vooral oudere muziek te duiken.

Eergenoemde documentaire/registratie over The Band is destijds gemaakt door Martin Scorsese en hiermee is er ondanks de naar mijn idee te grote focus op Robbie Robertson een prachtige nalatenschap gemaakt voor zij die nog heel lang wensen te genieten van pure rasartiesten.

Een groet,
Ruud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten